Politica si administratie

UDMR nu vede rostul remanierii guvernamentale

Nicolle Ebner

Europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), preşedinte al filialei judeţene UDMR Hunedoara, a declarat că nu vede rostul remanierii Executivului de la Bucureşti, atâta vreme cât acesta va trebui să ducă la îndeplinire acelaşi program de guvernare adoptat în urmă cu nouă luni, în Parlamentul României.

„Decizia aparţine PDL, noi n-o comentăm”
Potrivit lui Winkler, punctul de vedere al UDMR este că nu a fost necesară o asemenea remaniere, dar dacă ea a fost făcută, decizia aparţine partenerului de guvernare, iar UDMR nu comentează această decizie. “Pentru noi, este relevantă continuarea programului de guvernare, din păcate, inclusiv cu măsurile de austeritate, care trebuie duse mai departe şi, evident, cu acele priorităţi care se vor materializa în proiectul de buget pe 2011. Este vorba măsurile de reformă, anticriză şi de relansare economică”, a declarat deputatul european.
În contextul remanierii de la Bucureşti, Iuliu Winkler a susţinut că noii miniştri de finanţe şi al muncii vor avea cea mai dificilă misiune, pentru că în cel mai scurt timp, trebuie să se prezinte Parlamentului proiectele Legii bugetului de stat pentru 2011 şi cel al asigurărilor sociale de stat. “Este dificil de judecat performanţa unui guvern, atunci când suntem în plină criză, când programul de austeritate, măsurile de reformă sunt evident o necesitate imperioasă. Uităm, totuşi, că acest guvern, în ultimele nouă luni, a avut pe masă nota de plată pentru reforme amânate timp de 20 de ani, a avut nota de plată a guvernării de mare coaliţie de anul trecut, care nu a putut să aibă o reacţie la criza economică globală şi la efectele ei în România”, a precizat Iuliu Winkler.

15 octombrie, dată crucială
Liderul UDMR din judeţul Hunedoara declara, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că 15 octombrie reprezintă o dată crucială pentru actualul guvern, nefiind exclusă o posibilă ieşire a UDMR de la guvernare. „Legea bugetului, care trebuie definitivată până la 15 octombrie, este un moment crucial, pentru că atunci, vom vedea concepţia bugetară pentru 2011. Deocamdată, noi vom rămâne în acest guvern, ne asumăm programul de guvernare şi răspunderea măsurilor de austeritate nepopulare, dar necesare. Însă, în momentul de faţă, ceea ce trebuie să urmeze obligatoriu sunt măsurile pentru relansarea economică şi nicidecum alte măsuri de austeritate”, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura