Ucis cu un singur pumn

O glumă făcută la beţie l-a costat viaţa pe un bărbat din Petrila. Cel care l-a ucis cu un sin­gur pumn, tot din Petrila, a fost condamnat la zece ani de închisoare. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins zilele trecute încercarea de a schimba sentinţa Tribunalului Hunedoara.
Incidentul în urma căruia s-a ajuns la moar­tea unui om a avut loc la începutul acestui an, într-un cartier din Petrila. Cel acuzat de vă­tămare cauzatoare de moarte, Marian Cără­gin, de 27 de ani, a recunoscut fapta. Anche­ta­torii au reţinut că inculpatul s-a întâlnit cu un amic care nu avea unde să locuiască, astfel că i-a dat cheia locuinţei sale, mai ales că el avea să plece de acasă pentru o zi. La revenire a aflat că în casa sa s-a ţinut o petrecere şi, deranjat că este mizerie, l-a luat la rost pe cel pe care-l ajutase. Printre cheflii s-a aflat şi vic­tima, iar Cărăgin i-a sunat pe toţi cei care fu­se­seră în locuinţa sa. A fost înjurat de victimă iar acest lucru l-a înfuriat. Însoţit de un amic s-a dus să-l caute şi când l-a întâlnit l-a lovit cu pumnul în faţă, după care i-a mai aplicat două palme peste faţă. Victima s-a dezechilibrat şi a căzut pe spate pe asfalt, unde a rămas in­conştientă.
Concubina celui lovit a văzut că n-a revenit acasă, l-a căutat prin oraş şi l-a găsit culcat pe spate pe bancheta din spate a autoturismului său. A crezut că este beat şi că doarme, astfel că a închis maşina şi a plecat. După câteva ore a revenit împreună cu mama bărbatului şi au în­cercat să-l trezească, dar au văzut îi curge sânge din urechea stângă. Abia atunci au ape­lat 112 solicitând intervenţia unui echipaj de am­bulanţă. Starea bărbatului s-a deteriorat după mai multe ore de comă profundă. A fost trimis la Timişoara, unde a decedat după circa 3 săptămâni.
Marian Cărăgin a fost condamnat de Tri­bu­na­lul Hunedoara la zece ani de închisoare cu exe­cutare, sentinţă menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare