Exclusiv

Turnir la Castelul Corvinilor

06 castel turnir

Dan Terteci

Castelul de la Hunedoara a fost reînsufleţit în acest week-end. Cavaleri şi domniţe au dat viaţă monumentului istoric. Organizatorii i-au aşteptat pe  turişti cu o serie întreagă de surprize. Sâmbătă, curtea exterioară a castelului a fost locul de desfăşurare pentru cei care au vrut să înveţe să danseze în stil medieval. Ordinul cavalerilor lup a oferit un moment de animaţie pe catalige. Punctele forte au fost parada medievală, asediul la castel – punerea în scenă a unei adevărate bătălii, turnirurile cu cascadori şi scenele de luptă.

Mâncăruri ca acum 300 de ani
Bătălii crâncene, luptători neînfricaţi şi domniţe care aşteaptă să fie cucerite. Toate acestea, la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Cavaleri din mai multe cetăţi transilvane s-au reunit să-şi arate măiestria mânuirii armelor în cadrul Zilelor castelului. Turiştii au putut admira costumele medievale într-o paradă prin centrul oraşului. Gurmanzii au fost şi ei fericiţi. Au putut degusta mâncăruri gătite ca în urmă cu 300 de ani.

Şi-au ascuţit săbiile
Manifestările au debutat cu o paradă a cavalerilor şi domniţelor pe străzile Hunedoarei. Nobilii luptători au depus o coroană de flori la monumentul lui Iancu de Hunedoara, în semn de recunoştinţă. După terminarea festivităţilor din oraş, cavalerii înarmaţi până în dinţi şi-au instalat tabăra în curtea castelului. Aici şi-au prezentat armele şi i-au iniţiat pe doritori în tehnica mânuirii spadei, buzduganului, arcului şi a lăncilor. Aceştia şi-au pregătit armurile şi şi-au ascuţit săbiile şi pumnalele. Nu au lipsit topoarele, lăncile şi arcurile. Luptătorii spun că un cavaler trebuie să fie curajos şi sensibil în acelaşi timp. Asta îl poate ajuta să cucerească inima unei domniţe. Ei s-au bătut pentru favorurile fiicei regelui, într-un turnir ce i-a ţinut cu sufletele la gură pe spectatorii care au umplut curtea castelului. Nu au lipsit nici bucatele tradiţionale, care au fost gătite după reţete vechi de sute de ani. Balmoşul şi tocana de miel i-au făcut pe pofticioşi să se lingă pe degete. Programul serbărilor de la castelul din Hunedoara mai cuprinde jonglerii pe catalige, concerte rock şi animaţie cu foc. Insomniacii care nu adorm până după miezul nopţii au ocazia să vadă proiecţii cinematografice horror, sub genericul Dracula Nights.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura