Turneul internaţional de şah pe Internet

6 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Marele maestru norvegian Magnus Carlsen (foto), campion mondial en titre la şah, se va înfrunta cu şapte dintre cei mai mari rivali ai săi, timp de două săptămâni, în primul turneu de elită desfăşurat pe Internet şi dotat cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari, informează agenţia EFE.

Competiţia, derulată pe fondul restricţiilor de deplasare impuse din cauza pandemiei de coronavirus, va purta numele de Magnus Carlsen Invitational şi va debuta pe 18 aprilie, propunându-şi să umple golul produs de recenta întrerupere a Turneului Candidaţilor de la Ekaterinburg (Rusia), care urma să stabilească challanger-ul la titlul mondial.
Turneul va avea o primă fază cu şapte runde, fiecare întâlnire urmând să cuprindă patru meciuri a câte 15 minute, cu câte 10 secunde pentru fiecare mutare. Primii patru clasaţi se vor califica apoi în Final Four, care va stabili câştigătorul final. Meciurile din cadrul turneului online vor fi transmise live pe site-ul chess24.com, cu comentariu în nouă limbi. (Agerpres)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Atletism. Alte competiţii europene au fost amânate sau anulate

Comitetul Executiv al European Athletics a decis pentru început să amâne pentru anul viitor două competiţii. Este vorba de Cupa...

Gimnasta Simone Biles, afectată de reprogramarea Olimpiadei

Mulţi sportivi au aprobat mutarea Jocurilor Olimpice din 2020 în 2021, însă pentru cvadrupla campioană olimpică, americanca Simone Biles (foto),...

Atleta Claudia Bobocea se pregăteşte în Portugalia

Atleta Claudia Bobocea (foto), şi ea calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de 1.500 de metri, se...

Închide