Sport

Turneu pentru accederea în Divizia A de şah, la Petroşani

C4WDFG Close-up of man's hand playing chess. Image shot 2011. Exact date unknown.
C4WDFG Close-up of man’s hand playing chess. Image shot 2011. Exact date unknown.

Ciprian Marinuţ

Cinci echipe din judeţul Hunedoara şi cinci din Timiş, Dâmboviţa, Sibiu şi Arad vor lupta pentru promovarea în Divizia A la turneul Campionatului Naţional de şah Divizia B, seria vest, care va avea loc, la Petroşani, în perioada 3-7 octombrie. Prima mutare a turneului va fi efectuată de primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Clubul din Deva, între favoritele la promovare
Gazdele de la CSM Jiul Petroşani se vor prezenta la start cu două echipe, la fel ca şi vecinii de la CS Vulcan. A cincea formaţie din judeţul Hunedoara va fi cea a Clubului de Şah Deva, însă gruparea din municipiul reşedinţă de judeţ este cel mai bine cotată dintre cele hunedorene, fiind pe lista favoritelor la promovare. Cele cinci echipe din judeţul nostru se vor întrece cu formaţiile Universitatea de Vest Timişoara, ACS Chindia Târgovişte, Terra Şah Mediaş, CS Ineu şi CSO Cugir. „Principala favorită la promovarea în Divizia A este echipa din Timişoara, care dispune de un lot de jucători foarte valoros pentru o astfel de competiţie. Rivalele grupării din Banat vor fi echipele din Târgovişte şi Deva, ambele retrogradate anul trecut din Divizia A. CSM Petroşani se va lupta pentru primele patru locuri cu echipele din Ineu, Cugir şi Mediaş. Alături de mine, din lotul de la Petroşani vor mai face parte Alin Apostu, Michi Marin, Teodor Berinţan, Laurean Manaţe, Ioan Fudulache şi juniorul Octavian Bumbac. Echipa a doua este formată din juniorii de perspectivă ai clubului, avându-i în componenţă pe Andrei Tufă, Iarina Chiuzan, Timotei Tradnik, Alexandru Maidik, Bogdan Avram şi Andreea Albescu”, a declarat Gheorghe Şcurhan, coordonatorul şi organizatorul competiţiei. O echipă este formată din patru titulari (dintre care minimum un junior) şi trei rezerve. Echipa clasată pe primul loc va promova în Divizia A, ediţia 2016.

Turneu de cinci zile
Prima rundă va fi în ziua de 3 octombrie de la ora 16.00, iar în total se vor juca şapte runde în sistem elveţian. Rundele doi şi trei vor avea loc duminică, 4 octombrie de la ora 9,30 şi de la ora 16.00, a patra în 5 octombrie (ora 16.00), rundele cinci şi şase vor avea loc în 6 octombrie (9:30 şi 16.00), iar ultima întâlnire se va juca în 7 octombrie, de la ora 9,30. Prima mutare a turneului de şah al Diviziei B, seria vest, de la Petroşani, va fi efectuată de primarul municipiului, Tiberiu Iacob-Ridzi. Competiţia este organizată de Federaţia Română de Şah în colaborare cu CSM Jiul Petroşani, cu sprijinul Consiliului Local şi Primăriei Petroşani. Arbitrul principal va fi Radu-Cătălin Chirilă, din Bucureşti, iar secund va fi Emil Aurel Deliman, din Mediaş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura