Turneu cu gust amar

10 x 1 eforturile handbalistelor

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au fost „sabotate” de arbitri în meciul decisiv al „Cupei Craiova”, iar finanţatorul Marian Muntean a decis să retragă echipa de pe teren, în minutul 58 şi 20 de secunde, la scorul de 32-31.

Politeţe călcată în picioare
Echipa antrenată de Cosmin Hendrea regretă participarea la „Cupa Craiovei”, din cauza problemelor cu arbitrajul. Competiţia respectivă a mai fost câştigată de două ori de devence. Cetate era în cărţi pentru câştigarea turneului a treia oară consecutiv, deşi pierduse un meci pe fond de oboseală, dar a fost executată de arbitrii, pentru ca echipa organizatoare să pună mâna pe trofeu şi pe premiile puse în joc. „E un turneu de tristă amintire, care ne-a lăsat un gust amar, din cauza arbitrajului. Noi suntem abia în etapa pregătirii fizice şi n-am fi vrut să participăm, dar am zis să ne respectăm promisiunea şi să onorăm invitaţia, mai ales că eram dubli câştigători ai turneului. Am cheltuit bani cu deplasarea şi cu cazarea şi ne-am ales cu un tratament ordinar, fiind executaţi de arbitri. Gazdele trebuiau să câştige neapărat turneul, pentru a se putea premia cu fonduri babane, venite de la bugetul local şi n-au avut nici un fel de scrupule”, a spus Marian Muntean, finanţatorul echipei devene.

De la plus nouă, la minus unu
Cetate a început bine competiţia şi a câştigat primul meci, cel cu campioana Macedoniei, Metalurg Skopje, scor 35-33. În partida a doua, cu CSM Ploieşti (locul 2, Divizia A, seria B), devencele au pierdut cu 25-27, dar Marian Muntean le găseşte circumstanţe atenuante jucătoarelor. „Arbitrii ne-au tocat cu măsură, iar o parte din vină o au şi jucătoarele. Ele au însă scuza că erau obosite, din cauza drumului şi a primului joc al zilei”. A urmat meciul cu SCM Craiova (locul 1, Divizia A, seria A), care urma să decidă câştigătoarea turneului, iar Cetate a fost „măcelărită”. „Am avut nouă goluri avantaj la pauză, iar în repriza secundă am fost executaţi. Arbitrii ne-au eliminat jucătoarele pe bandă rulantă şi au dat decizii numai în favoarea gazdelor, întrucât SCM Craiova trebuia să pună mâna pe trofeu, pentru a lua premiile puse în joc. Hoţia ordinară a arbitrilor m-a enervat şi am intrat în teren, pentru a le cere să fie corecţi. Mi-au dat cartonaş roşu şi m-au trimis în tribune, iar atunci am decis să scot echipa de pe teren. Mai era un minut şi ceva de joc şi oltencele conduceau cu 32-31”, a spus Marian Muntean. Cetate va participa în perioada 11-12 decembrie la un turneu la Reşiţa, alături de echipa gazdă, U. Jolidon Cluj şi o formaţie din Serbia.

Rezultatele turneului „Cupa Craiovei”:
SCM Craiova –  CSM Ploieşti 30-27
Cetate Deva  – Metalurg Skopje 35-33
Cetate Deva – CSM Ploieşti 25-27
SCM Craiova – Metalurg Skopje 27-29
SCM Craiova – Cetate Deva  32-31 ( în minutul 58 şi 20 de secunde)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.