Actualitate

Turistă din Budapesta, salvată din Masivul Parâng

O turistă din Budapesta, care se afla în drumeţie în Masivul Parâng alături de alte trei persoane din România, a fost salvată de o echipă a Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, după ce a suferit un accident grav la picior, victima fiind transportată la spital, luni, cu ajutorul unui elicopter.
Potrivit primelor aprecieri ale echipei Salvamont din Valea Jiului, care a acordat primul ajutor turistei, femeia a suferit o luxaţie de gleznă şi o fractură de tibie după ce a căzut într-o zonă accidentată a Parângului.
Incidentul a avut loc duminică după-amiază, salvamontiştii reuşind să ajungă la victimă şi să-i acorde primul ajutor. Din cauza terenului foarte dificil şi a faptului că s-a înnoptat, salvatorii au decis să aştepte dimineaţa pentru a putea prelua turista cu ajutorul unui elicopter.
„Salvamontiştii au acordat primul ajutor victimei şi au stabilizat-o. Echipa de salvamontişti din Valea Jiului a rămas apoi peste noapte cu persoana rănită şi au avut grijă de ea până când în zonă a putut ajunge un elicopter ce a preluat turista în siguranţă”, a precizat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Elicopterul a preluat femeia rănită şi a transportat-o la spitalul din Caransebeş. (A.N.)