Sport

Turează motoarele pentru medalii

Ciprian Marinuţ

Echipa feminină de gimnastică a României încearcă să „îmblânzească” aparatura de concurs de la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, pentru a onora încă o dată, prin medalii, blazonul gimnasticii româneşti.

Start cu ratări şi emoţii

Cele şapte gimnaste din lotul României au efectuat deja mai multe antrenamente la Rotterdam, dintre care unul, cel oficial de marţi, chiar în sala de concurs. La unica testare a aparatelor din sala „Ahoy”, Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru, Gabriela Drăgoi, Amelia Racea (foto), Cerasela Pătraşcu şi Raluca Haidu (ultimele trei de la „Cetate” Deva”) au avut avut emoţii, ratări, dar şi reuşite. „În acest moment (n.r.-ieri), suntem după al treilea antrenament, incluzându-l şi pe cel oficial de marţi. Fetele încă nu s-au acomodat perfect, dar o vor face în zilele următoare, noi continuând un program cu două antrenamente zilnice, până sâmbătă, 16 octombrie, când debutează campionatul. În timpul antrenamentului oficial, au fost şi reuşite şi ratări, această situaţie fiind, după câte am văzut, generală. Mai avem două zile, pentru a tura din plin motoarele, perioadă în care, cu siguranţă, vom ajunge în forma în care ne-am propus”, a declarat Octavian Belu, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică.

Luptă cu propriile limite

Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică, Octavian Belu, a vorbit şi despre aşteptările pe care le are la concursul din Olanda şi, mai ales, despre creionarea unei posibile echipe olimpice. „Pentru fiecare dintre gimnaste, o participare la un Campionat Mondial trebuie să reprezinte un moment extrem de important. Ele se vor lupta cu ele însele, nu cu China, SUA sau Rusia, ţinând cont că multe dintre ele vin după pauze foarte lungi, cauzate de probleme medicale sau accidentări. Izbaşa, Porgras, Chelaru sau Haidu au resurse şi valoarea pentru a urca pe podium, dar, mai important va fi să ne lămurim asupra potenţialului acestor gimnaste pentru Jocurile Olimpice. Eu sper ca sportivele din actualul lot şi ce vom găsi printre junioare, să formeze un colectiv dornic să se prezinte foarte bine la Olimpiadă, la Londra, în 2012”, a spus Belu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura