Tudor Mihăescu-Duţă, vicecampion naţional şcolar la şah

15 februarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Campionatul Naţional Şcolar de şah organizat recent la Olăneşti a reunit la start pe cei mai talentaţi tineri sportivi de vârstă şcolară, mulţi dintre ei consideraţi a fi schimbul de mâine în această disciplină sportivă. Întrecerile de la această ediţie de campionat s-au desfăşurat pe grupe de vârstă la categoriile şah clasic, şah rapid, blitz şi dezlegări.

Conform tradiţiei, Clubul de Şah din Deva s-a prezentat la această competiţie naţională cu patru tineri sportivi: Tudor Mihăescu-Duţă (la U-7 ani), Ionică Lupşe (la U-9 ani), Vlad Mihăescu-Duţă şi Tudor Stănescu (la U-11 ani).
Dacă anul trecut, deveanca Iris Antal a cucerit titlul de campioană naţională şcolară la numai şase ani, anul acesta, Tudor Mihăescu-Duţă a devenit vicecampion la şah clasic, păstrând tradiţia clubului de a lansa în competiţii tineri şahişti valoroşi.
Pe lângă locul 2 la şah clasic – obţinut după ce a terminat cu acelaşi punctaj cu ocupantul locului 1, departajarea făcându-se pe criteriul coeficientului Buchholz – Tudor Mihăescu-Duţă s-a mai clasat şi pe locul 3 în concursul de şah rapid la categoria lui de vârstă U-7 ani. De asemenea, şi Tudor Stănescu a avut un parcurs foarte bun, cu partide jucate la primele mese şi a terminat la final pe locul 9, cu un plus în jocul său la acest turneu.
Cosmin Tătăruş, preşedintele Clubului de Şah Deva şi antrenor în cadrul clubului, a declarat: “Rezultatele obţinute de sportivii noştri au fost foarte bune, ei reuşind să se impună şi să evolueze permanent la primele mese ale competiţiei. Rezultatul lui Tudor Mihăescu este unul extrem de valoros pentru noi, el fiind format şi antrenat la Clubul de Şah Deva. Proiectul nostru de promovare a şahului în Deva începe, iată, să dea roade şi pe plan naţional. Aş aminti, spre exemplu, că la grupa lui Tudor, în primii 10 clasaţi au fost nouă şahişti de la opt cluburi diferite din Bucureşti, Deva fiind clasată pe locul 2 la egalitate de puncte cu locul 1, departajarea realizându-se la coeficienţi”.
Vorbind de sportul minţii, mai precizăm că la finalul săptămânii, Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria şi Clubul de Şah Deva organizează la Simeria, cea de a doua ediţie a “Cupei Mărţişor”, concurs open de şah rapid. Întrecerea va avea loc mâine, sâmbătă, 17 februarie, la Clubul Smart din Simeria, începând cu ora 16 (şedinţa tehnică are loc la ora 15.30). Competiţia, structurată pe două turnee, este destinată atât seniorilor, cât şi juniorilor, se va desfăşura în sistem elveţian pe parcursul a cinci runde, cu timpul de joc 15 minute/ jucător. Pentru copiii sub 10 ani nelegitimaţi, se joacă tot în sistem elveţian, cinci runde, fără timp de joc. Arbitrajul va fi asigurat de Iuliu Hegedus şi Daniel Lungu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, face lucruri mari, cu bani puţini

Primarul Bradului, Florin Cazacu (foto), este un edil nonconformist. De la liderul sindical de la Barza, Cazacu a reuşit să...

Cupa României la Futsal, turul 2

Echipele de futsal din Liga 1 vor juca, la final de săptămână, prima lor partidă oficială din acest an în...

Comunicat de presa CORVINIANA, 15.02.2018

Închide