Trofeul Micului Cititor, ediţia 2018

3 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a organizat în ultima zi a lunii mai 2018, manifestarea cultural-educativă „Trofeul Micului Cititor”, dedicată Zilei Internaţionale a Copilului.
Criteriul care a determinat decernarea premiilor, a trofeelor micilor cititori, a fost fidelitatea acestora faţă de bibliotecă, fidelitate exprimată în numărul de împrumuturi de carte şi alte materiale de bibliotecă, numărul de participări la activităţile bibliotecii etc. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesaţi de cărţi, care au fost în permanenţă în legătură cu Secţia de Împrumut Carte pentru Copii a bibliotecii. Am avut, astfel, convingerea că, cu cât au frecventat mai des biblioteca, cu atât au citit mai mult, iar acest lucru este demn de toată lauda şi trebuie premiat, aceşti copii fiind câştigătorii Trofeului Micului Cititor, ediţia 2018.
Prin acordarea acestui premiu am dorit să ne apropiem şi mai mult de cei mai tineri prieteni ai noştri, am dorit ca ei să simtă instituţia noastră ca pe un spaţiu cald, primitor, cu oameni plini de suflet, gata oricând să le recomande o carte, un autor, să le vorbească despre viaţa cărţilor. Pornind de la aceste gânduri, am selectat acei tineri cititori care s-au dovedit a fi cei mai buni prieteni ai cărţii, ai cititului. Au fost, astfel, decernate „trofeele”: trei premii şi două menţiuni care i-au recompensat pe cei mai fideli mici prieteni ai Bibliotecii.
Locul I: Dalma Johanna Orban – Liceul Teoretic „Téglas Gábor” Deva; Locul II: Călina Teodora Ciobanu – Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva; Locul III: Tudor Mihai Blidar – Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva; Menţiuni: Alexandra Furdui – Colegiul Naţional „Decebal” Deva şi Alexandra Ioana Bolea – Colegiul Naţional „Decebal” Deva.
Evenimentul a fost aşteptat cu mare emoţie de noi, de copii şi de cadrele didactice care i-au îndrumat. În deschidere, am avut bucuria să asistăm la un reuşit spectacol purtând titlul „1.000 de poveşti”, o producţie a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani, jucat în premieră la Deva şi creat special de către actorii din Petroşani pentru întâlnirea de la Deva cu micii cititori.
După înmânarea trofeelor pentru micii cititori, a urmat momentul mult aşteptat: carnavalul copiilor, cu parada costumelor inspirate din basmele româneşti. S-au perindat prin faţa noastră eroi din cele mai îndrăgite poveşti şi basme româneşti, iar cele mai frumoase şi mai originale costume au fost premiate.
Locul I – Darius Stanciu; Locul II – Ioana Crămescu; Locul III – Maya Elena Jula; Menţiuni – Sebastian Andrei Oană şi Cătălin Cucoranu; Premiul de originalitate – Elena Medina Păpădie; Premiul juriului – Sara Nedelcu.
Nu i-am uitat nici pe profesorii şi învăţătorii care s-au ocupat zi de zi de aceşti copii, le-au recomandat cărţi specifice vârstei şi i-au îndrumat spre bibliotecă, iar pentru toate acestea, le-am oferit premii constând în diplome şi cărţi. Trofeul Micului Cititor a devenit una dintre cele mai îndrăgite activităţi cultural-educative pe care micii noştri prieteni o aşteaptă an de an.

Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Asistaţii social de la UAMS Baia de Criş, în excursie la Mănăstirea Crişan

Asistaţii social de la UAMS Baia de Criş s-au bucurat de un pelerinaj la Mănăstirea Crişan, conducerea instituţiei care îi...

Câştigătorii de la “Maratonul Virşlilor 2018”

Ieri a avut loc “Maratonul Virşlilor 2018”, competiţia de alergare pe asfalt. Întrecerea s-a desfăşurat între Deva şi Hunedoara, cele...

Trei zile de distracţie la Vulcan

În organizarea Primăriei municipiului Vulcan şi a Consiliului Local, weekend-ul a adus în oraş o serie de manifestări de care...

Închide