Trofeul Hunedoarei la orientare turistică

13 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Turneul Hunedoarei la orientare turistică, competiţie de nivel naţional organizată pe două etape, a reunit la aceste întreceri circa 100 de sportivi reprezentând secţii de la mai multe cluburi din ţară.
A fost un concurs reuşit şi atractiv, organizat cu scopul de a promova imaginea celor două municipii prin activităţile sportive, precum şi necesitatea mişcării, jocului şi sportului în societatea actuală. Asociaţia Club Sportiv „Orienteering Masters“, cu sprijinul autorităţilor locale, a organizat atât la Deva, cât şi la Hunedoara, câte o etapă a concursului de orientare turistică, etape reunite în cadrul Trofeului Hunedoarei.

Competiţia a debutat vineri la Deva, pe un traseu măsurând 3, 5 km cu startul de pe Platforma Artilerie Vest a Cetăţii Deva. Concurenţii au parcurs traseul pe aleile din incinta Cetăţii şi din apropiere, după care sosirea a fost în faţa Primăriei municipiului Deva. Mulţi tineri participanţi, premii generoase, tricouri pentru fiecare concurent. Atmosferă asemănătoare marilor competiţii. Concurenţi de toate vârstele de la 10 la 80 de ani s-au întrecut pentru a accede pe podiumul acestei ediţii a Cupei Cetăţii organizată la Deva.
Printre participanţii la competiţia din judeţul Hunedoara s-au aflat campioana mondială la master, Veronica Minoiu, ca şi vicecampioana europeană, Cecilia Anghel, ambele legitimate la CS Universitatea Craiova, însoţite de Emilian Minoiu, alergător, competitor, dar şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Orientare Turistică şi antrenor al lotului naţional.
Premiaţi la feminin: Erica Atanasiu ( 12 ani), de la Palatul Copiilor Arad, Ştefania Teodora Peleş (categoria 14 ani), Palatul Copiilor Miercurea Ciuc, Alina Teca (categoria 18 ani), Ştiinta Electrosistem Baia Mare, Cecilia Anghel (categoria 21 ani), CS Universitatea Craiova, Maria Manea (categoria 35 ani), Palatul Copiilor Tg. Jiu, Erzsebet Atanasiu (categoria 45 ani) CS Orientare Mădăraş.
Premiaţi la masculin: Andrei Timofte (categoria 10 ani), Horia Corsatea (categoria 12 ani), Sergiu Lazăr (categoria 14 ani), toţi legitimaţi la CS Chimia Victoria, Răzvan Voicu (categoria 18 ani), Palatul Copiilor Tg Jiu, Simion Suciu (categoria 21 ani), CSM VSK Csikszereda, Adrian Marcu (categoria 45 ani), Palatul Copiilor Tg. Jiu, Emilian Minoiu (categoria 55 ani), CS Universitatea Craiova şi Puiu Nicolae Tănase (categoria + 80 de ani), CS Otopeni.
Au mai fost acordate premii pentru familia Teodora şi Remus Barnea şi la Open pentru Bogdan Logojan (Orieenteering Masters), Cosmin Peleş, Palatul Copiilor Miercurea Ciuc.
Menţionăm faptul că la categoria 12 ani feminin, deveanca Nicol Noje (CS Orieenteering Masters) a ocupat locul III, iar colega ei de club, Bianca Mutu, locul IV. De asemenea, Bianca Vasion a ocupat locul V, iar Daria Toma, locul VI, ambele fiind legitimate la ASS Viitorul Teliuc. La categoria 14 ani masculin, Mihai Firescu (Orieenteering Masters) s-a clasat pe locul al doilea. La categoria familie participantă, Tudor şi Dorela Murăraşu au fost recompensaţi cu premiul al doilea.
Duminică dimineaţa, aceiaşi participanţi au luat startul la etapa a doua a competiţiei, de această dată la Hunedoara, la cea de a VII-a ediţie a Trofeului Hunedoarei, unde au parcurs un traseu pregătit în jurul Castelului Corvinilor. Celor care au trecut linia de sosire le-au fost oferite diplome de participare, dar şi medalii, iar celor care au urcat pe podiumul de premiere, din partea conducerii Castelului Corvinilor, câte un frumos trofeu. Precizăm că toţi participanţii au avut posibilitatea să viziteze gratuit monumentul istoric.
Nu au fost mari modificări în ceea ce priveşte clasamentele, la etapa de la Hunedoara. Deveanca Nicol Noje a urcat pe un onorant loc II, la categoria 12 ani, Istvan Sebestyen (categoria 35 ani masculin), legitimat la Ştiinţa Electrosistem Baia Mare, a câştigat concursul, iar Gheorghe Udrea (categoria 45 ani), legitimat la CS Chimia Victoria, a urcat o treaptă în clasament faţă de etapa desfăşurată la Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Traseele turistice din Cetatea Deva

Comunicat de presă al deputatului Laurenţiu Nistor. Klaus Iohannis, în realitatea paralelă – o voce izolată

Aflat în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2019, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, în lipsa unor realizări notabile...

Bulina neagră, 14.05.2018

Daniel Minea, tânăr din Aninoasa Pentru că a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare, pedeapsă primită...

Închide