Sport

Trofeu apărat, antrenor în spital

11 x 2 badulescuCiprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au câştigat pentru al doilea an consecutiv turneul organizat de Mureşul Tg. Mureş, obţinând victorii pe linie în cele trei meciuri disputate. Performanţa a fost însă destul de scump plătită, întrucât, din cauza căldurii insuportabile din sală, două handbaliste au leşinat, iar antrenorul Cornel Bădulescu (foto) a ajuns la spital cu probleme cardiace.

Scoruri mari, jocuri bune
Nou-promovata în Liga Naţională, Cetate Deva, a început cu dreptul seria meciurilor amicale de pregătire a noului sezon. Cu un lot foarte puternic, trupa din Deva a defilat în turneul de la Tg. Mureş, desfăşurat la finalul săptămânii, şi a cucerit trofeul pentru al doilea an consecutiv. În meciurile din grupa preliminară, Cetate s-a impus clar în faţa a două echipe din Divizia A (eşalonul secund): 41-17 cu CSM Piteşti şi 39-18 cu CSM Bistriţa. În finala turneului, devencele au dispus cu 38-26 (21-11) de echipa gazdă, Mureşul Târgu Mureş. Pe lângă câştigarea trofeului pus în joc, handbalistele de la Cetate au obţinut şi trei premii individuale, astfel: Laura Poenaru – cel mai bun portar al turneului; Valentina Elisei cea mai tehnică jucătoare; Melinda Toth – cea mai experimentată. „În primul meci, au existat mici nesincronizări, dar apoi, jocul a început să se lege tot mai bine. Este simplu să câştigi, când ai titulare de top şi rezerve de valoare apropiată”, a spus Marian Muntean, finanţatorul clubului devean.

Bădulescu a ajuns la spital
Meciurile turneului de la Tg. Mureş la care au participat şase echipe din România şi Ungaria au fost influenţate de căldura excesivă. Două handbaliste de la Cetate – Bârsan şi Şovar – şi una de la MTK Budapesta au leşinat, având nevoie de intervenţia medicilor. Mai mult, noul antrenor al echipei Cetate Deva, Cornel Bădulescu, a avut şi el de suferit şi a fost internat, ieri, în spital, din cauza unor probleme cardiace. „Din câte am înţeles, domnul Bădulescu a mai avut astfel de probleme cu inima acum vreo şase-şapte ani, iar acum căldura s-a dovedit insuportabilă. Ştiu însă că la Tg. Mureş, medicii cardiologi sunt foarte competenţi şi sper ca antrenorul nostru să se facă bine cât mai repede”, a spus Marian Muntean.
În vârstă de 65 de ani, Cornel Bădulescu este între veteranii Ligii Naţionale de handbal feminin, alături de Gheorghe Tadici (61 de ani) de la HC Zalău şi Vasile Mărgulescu (67 de ani) de la CSM Bucureşti. Cei trei vor trebui să-şi probeze profesionalismul în faţa unui val de antrenori tineri, ţinând cont că la startul pregătirilor pentru sezonul 2013-2014, cinci echipe din Liga naţională s-au prezentat cu antrenori sub 40 de ani. Astfel, Simona Gogârlă (Ploieşti), Carmen Amariei (Craiova), Cristian Preda (Brăila), Florin Pera (Roman) şi Horaţiu Paşca („U“ Cluj), ultimii doi având numai 33 de ani, vor încerca să încurce socotelile veteranilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura