FlashSport

Triumful profesionalismului la Cupa Liceelor

Ciprian Marinuţ

Echipa Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva, singurul liceu cu specializare sport din Deva, a câştigat cu scorul de 6-0 (3-0) finala Cupei Liceelor „Big”, în faţa formaţiei Colegiului Tehnic „Transilvania” şi a devenit campioana liceelor la fotbal.

Lecţie de fotbal

Cu o echipă formată aproape exclusiv din jucători care fac fotbal de performanţă la cluburi profesioniste, formaţia de la „Sportiv” şi-a respectat „specializarea” şi a predat o adevărată lecţie de fotbal „talentaţilor” de la „Transilvania”. „Profesioniştii” au controlat ostilităţile de la un capăt la altul, iar finala disputată, aseară, la Sala Sporturilor, a fost lipsită de suspansul, adrenalina sau dramatismul partidelor din sferturile de finală sau semifinale, care s-au decis la penalty-uri. A fost însă suficient spectacol, pentru că ambele echipe ştiu fotbal şi au făcut risipă de efort. „Cetate” a reuşit multe faze frumoase şi la cele şase goluri, şi în momentele în care a ratat, iar „Transilvania” a alergat până în ultima secundă, măcar pentru golul de onoare.

Torpile şi tactică

Diferenţele dintre cele două echipe care au dus la scorul final au fost atât de mentalitate şi organizare, cât şi de calităţi fizice şi tehnice. Siguri pe ei şi „setaţi” numai şi numai pe victorie, cei de la „Sportiv” au dominat meciul, în primul rând, din punct de vedere psihologic. În plus, antrenoarea de la „Cetate”, Ioana Bozan, a avut mai mulţi jucători competitivi pe care să-i ruleze, în vreme ce tehnicianul de la „Transilvania”, Marius Sîrbu, a dispus doar de 5-6 jucători „valabili”. „Cetate” a deschis scorul repede prin Moldovan (3), care a prins o torpilă de la semidistanţă, iar „Transilvania” a fost obligată să iasă la joc. „Descoperirea” adversarilor le-a convenit de minune celor de la „Sportiv”, care au speculat cu uşurinţă spaţiile libere şi erorile defensive ale „Transilvaniei” şi şi-au majorat diferenţa prin Cârstoiu (9) şi Vermeşan (torpilă – min. 13). Scenariul s-a repetat şi după pauză, când pentru „Sportiv” au mai punctat Cârstoiu (min 26, pe contraatac) şi Al. Constantin, care a marcat de două ori în ultimul minut, cu două bombe imparabile.

Premiaţi de… nume grele

Premiile puse în joc de organizatori au fost înmânate de oameni cu greutate. Generalul Viorel Sălan, comandantul Jandarmeriei Hunedoara, a înmânat trofeul „Fair-play” echipei de la „Transilvania”. Fostul internaţional Romulus Gabor a oferit trofeele pentru cel mai tehnic jucător şi cel mai bun portar. Iar viceprimarul Devei, Cosmin Costa, a oferit trofeul echipei campioane. Pe lângă diplome şi cupe, laureaţii au primit materiale sportive şi şampanie.

Laureaţii Cupei Liceelor „Big”

Campioană: Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”

Locul II şi trofeul „Fair-play”: CT „Transilvania”

Locul III: Colegiul Tehnic „Energetic”

Cel mai tehnic jucător: Răzvan Vermeşan (CNS „Cetate”)

Cel mai bun portar: Cristian Ardean (CT Transilvania)

Golgeterul turneului: Claudiu Stamatin (CT „Energetic”)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura