Triumf total

Ciprian Marinuţ

Bogdan Bristan, de la SCM Deva, este campionul absolut al Circuitului Naţional de Tenis al FRT, care s-a încheiat, ieri, la Bucureşti. Tenismenul de 15 ani a câştigat şi finala de simplu, la capătul unui meci pe muchie de cuţit, după ce luni, triumfase şi în proba de dublu a competiţiei.

Finală fierbinte

Tenismenul din Orăştie a răsturnat ierarhiile şi a câştigat finala de simplu a puternicului turneu naţional, cotat al doilea ca importanţă la nivelul României. Plecat în cursă ca şi favorit numărul patru, Bristan a reuşit un parcurs perfect şi şi-a adjudecat trofeul pus în joc, după patru victorii consecutive. Sportivul de la SCM Deva a trecut atât de favoritul numărul unu, deveanul Dragoş Mădăraş, legitimat la Olimpia Bucureşti, în semifinale, cât şi de favoritul numărul doi, Alexandru Grigorescu, de la CS Carpaţi Sinaia, în finala de ieri.
Succesul din ultimul act a venit la capătul unui meci epuizant şi dramatic, care a durat două ore şi 40 de minute. Bogdan a câştigat primul set cu 7-6, la tie-break, iar adversarul său a egalat situaţia, tot cu o victorie de 7-6, şi s-a ajuns în setul decisiv. Lupta a fost pe muchie de cuţit, scorul fiind egal, 4-4, la un moment dat, însă pe final, Bogdan a avut nervii mai tari şi s-a impus cu 6-4, câştigând finala. „Bogdan a jucat cu trac în primul set şi a fost condus cu 5-2. A reuşit apoi să se mobilizeze şi a egalat, 5-5. Ambii jucători şi-au câştigat serviciul şi la 6-6 s-a intrat în tie-break, unde Bogdan s-a impus cu 7-5, câştigând setul cu 7-6. În setul doi, Bogdan a condus cu 4-0, iar la 5-4, a avut minge de meci. Din păcate, Alexandru a rezistat şi a câştigat setul în tie-break, egalând situaţia la general. În setul decisiv, s-a consemnat de două ori egalitate, 2-2 şi 4-4, iar apoi, Bogdan a câştigat două game-uri consecutive şi a devenit campion”, a povestit Dacian Bristan, tatăl sportivului.

Vrea să urce în „top 10”

Clasat pe locul 24 naţional înaintea acestui turneu, Bogdan Bristan îşi propune ca la finalul anului 2012, să revină între primii 10 jucători ai României, la categoria de vârstă sub 16 ani. „Mă bucur pentru victoriile lui. În finală, şi-a luat revanşa în faţa unui adversar care-l învinsese în luna decembrie, la un turneu similar disputat la Sinaia. Bogdan are calităţi deosebite şi poate reveni între cei mai buni jucători din ţară. A scăpat de problemele medicale şi sper să urce rapid în clasament, să fie între primii 10 din ţară. Trebuie precizat că la această categorie de vârstă, România domină Europa, primii clasaţi, Bogdan Borza şi Nicolae Frunză, fiind campioni europeni în 2011”, a spus Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva.
Cele două tenismene de la SCM Deva, participante în competiţia similară feminină, Maria Orban şi Giulia Naicu, au fost învinse în semifinale, atât la simplu, cât şi la dublu.

Victoriile campionului

Simplu: turul I: Bogdan Bristan (SCM Deva/nr. 4) – Andrei Vitiuc (Steaua Bucureşti): 6-1, 6-2; sferturi de finală: Bogdan Bristan – Radu Lupu (ICMRS Galaţi): 6-3, 6-3; semifinale: Bogdan Bristan – Dragoş Mădăraş (Olimpia Bucureşti/nr. 1): 6-4, 6-2; finală: Bogdan Bristan (SCM Deva/nr. 4) – Alexandru Grigorescu (Carpaţi Sinaia/nr. 2) 7-6, 6-7, 6-4.
Dublu: semifinale: Bogdan Bristan/ Radu Lupu (SCM Deva/ICMRS Galaţi, nr.1) – Tudor Diaconescu/Gabriel Niculescu (SCM Bacău/Olimpia Bucureşti): 6-0, 6-1; finala: Bogdan Bristan/ Radu Lupu (SCM Deva/ICMRS Galaţi/ nr.1) – Vlad Călin/ Radu Popa ( Politehnica Bucureşti/CS Dacia Galaţi) 6-4, 6-2.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.