Sport

Triumf hunedorean la Europene

11 x 1 heian deva medaliiCiprian Marinuţ

Karatiştii de la cluburile Heian Deva şi Enpi Brad au strălucit la Campionatele Europene „EUR&KA”, desfăşurate în Italia. Cei 10 „mini-maeştri” de la Heian, antrenaţi de Marius Biji şi Oana Tomiuc, au cucerit 30 de medalii, dintre care 18 de aur, 10 de argint şi două de bronz. Sportivii brădeni, pregătiţi de jandarmul hunedorean Sorin Avram, au câştigat 23 de medalii, nouă de  aur, 11 de argint şi trei de bronz.

S-au autodepăşit
Toţi cei zece sportivi ai clubului s-au dovedit excelent pregătiţi şi au reuşit să urce pe podiumul de premiere. Cele mai bune rezultate s-au obţinut în probele de kata (luptă cu un adversar imaginar n.r.), în care karatiştii de la Heian Deva au obţinut 19 dintre cele 30 de medalii şi la echipe, unde s-au cucerit 18 medalii. Bilanţul minim a fost de două medalii de fiecare sportiv, iar „scorul” maxim a fost de patru medalii de căciulă, acesta fiind reuşit de patru dintre cei 10 sportivi. Dintre cei 10 medaliaţi la nivel continental, o sportivă, respectiv Denisa Pădurean, a fost descoperită în cadrul proiectului „Karate – sănătate pentru educaţie”, desfăşurat cu sprijinul Primăriei Veţel, proiect care s-a reluat şi în anul şcolar 2013. „Sportivii noştri s-au autodepăşit şi au obţinut rezultate deosebite. Sunt mândru de ei şi îi felicit pentru felul cum au concurat”, a spus sensei Marius Biji, care nu a lipsit de la Europene, deşi de doar câteva luni a devenit tătic pentru a doua oară, având acum şi o fetiţă.

Revelaţii şi confirmări
Marea surpriză a competiţiei pentru clubul Heian Deva a reuşit-o Carmen Tatoiu (categoria 7-8 ani). Talentata sportivă şi-a stăpânit perfect emoţiile şi a concurat cum scrie la carte, reuşind să obţină medalii de aur în toate cele patru probe în care a concurat: kata şi kumite individual, respectiv kata şi kumite echipe. Tot la capitolul „revelaţii”, cu patru medalii cucerite, este şi sora sa mai mare, Diana Tatoiu (11-12 ani), care a obţinut trei medalii de aur şi una de bronz. Pe lista sportivilor cu patru trofee s-au mai înscris „zmeii” Mihai Martinesc (două medalii de aur şi două de argint, la categoria 7-8 ani) şi Victor Kuţaba (o medalie de aur şi trei de argint, la categoria 11-12 ani), care şi-au confirmat succesele anterioare. O altă revelaţie fost prestaţia Denisei Pădurean, care şi-a trecut în cont trei medalii de aur la categoria de vârstă 11-12 ani. Lidera echipei, Andra Daniliuc, multiplă medaliată la ediţiile anterioare, şi-a apărat cu succes blazonul, cucerind două medalii de aur în probele de kata. O performanţă excelentă şi-a trecut în palmares şi Alexia Voicu, triplă medaliată, cu aur, argint şi bronz, la categoria 6-7 ani. În fine, Daniel Cetean (o medalie de aur şi una de argint, la categoria 9-10 ani), Raul Vîlcu (o medalie de aur şi una de argint, la categoria 7-8 ani) şi Darius Opriţoiu (două medalii de argint, la categoria 11-12 ani) au completat palmaresul excelent al clubului Heian Deva.

Enpi Brad, specialişti la kumite
Sportivii Clubului Empi Karate Brad, pregătiţi de jandarmul hunedorean Sorin Avram, au avut rezultate mai bune în probele de kumite (lupta cu un adversar real), cucerind 13 dintre cele 23 de medalii în astfel de probe. Tinerii sportivi din Brad au câştigat nouă medalii de aur, 11 medalii de argint şi trei medalii de bronz. Sportivii sunt pregătiţi şi au fost conduşi la acest concurs de Sorin Avram (centura neagră 2 DAN), subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara. Plutonierul major Sorin Avram practică artele marţiale de 23 ani, iar în timpul liber împărtăşeşte din experienţa sa tinerilor pasionaţi de acest sport.
Cele mai bune rezultate dintre sportivii de la Enpi Brad le-a obţinut Andreea Coroiu, karatista de 8 ani obţinând două medalii de aur la kata individual şi echipe şi două medalii de argint la kumite individual şi echipe. Celelalte medalii pentru brădeni au fost obţinute de: Alexandru Mariş (15 ani) – aur kumite individual, argint kata individual, argint kumite echipe; Robert Albulescu (11 ani) – aur kata individual; Răzvan Tomesc (21 ani) – aur kumite individual, argint kumite echipe; Samuel Krech (10 ani) – aur kumite echipe, argint kata individual; Mihai Albu (10 ani) – aur kumite echipe, bronz kumite individual; Eliza Avram (8 ani) – aur kata sincron echipe; argint kata individual; Mihai Furdui (21 ani) – argint kata individual, bronz kumite individual; Marius Demian (17 ani) – argint kumite echipe; Luisana Abike (8 ani) – argint kumite echipe, bronz kumite individual.
La această competiţie au participat peste 350 sportivi din 23 ţări ale Europei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.