Sport

Triplusalt spre o… medalie europeană

Ciprian Marinuţ

Atleta Andreea Todereanu (foto), legitimată la CNS CSS Cetate Deva, va reprezenta România în proba de triplusalt a Campionatelor Europene de Juniori, cu obiectivul de a se clasa pe podium. Competiţia se desfăşoară în Estonia, la Tallin, de mâine până duminică, şi aliniază la start cei mai buni atleţi juniori (cu vârste între 17 şi 19 ani) ai continentului.
 

Cotată cu şansa a şasea
Multiplă campioană a României şi învingătoare în toate probele de triplusalt ale junioarelor din anul 2011, atât în sală, cât şi în aer liber, Andreea Todereanu îşi doreşte enorm să facă pasul spre performanţa internaţională. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a muncit mult şi cu seriozitate şi speră să dea lovitura la Campionatele Europene de la Tallin. „Îmi doresc să reuşesc o săritură în jur de 13.50 de metri şi să obţin o medalie. Sunt bine pregătită, iar rezultatul depinde de şansă şi de cât de mult o să pot să mă concentrez în timpul concursului. Sper ca zborul (cu avionul până la Tallin n.r) să nu fie foarte lung, întrucât nu mă simt bine după zboruri de acest fel”, a afirmat Andreea Todereanu. „Pe site-ul Federaţiei Internaţionale, Andreea are a şasea performanţă internaţională a anului (13.23 metri). Niciodată, ordinea din aceste clasamente nu se respectă şi în competiţie, iar noi sperăm ca Andreea să prindă podiumul. În proiectele noastre de pregătire, pentru Campionatul European de la Tallin, obiectivul era clasarea pe locurile 3-5. Evident că ne dorim locul trei sau şi mai bine, dar se poate şi mai puţin. Eu sunt convins că poate lua medalie, iar Andreea e şi ea încrezătoare”, a afirmat antrenorul Nicolae Alexe.

Concurs necunoscut
Concursul de calificări este programat mâine după-masă, iar finala va avea loc sâmbătă. În afara acestor elemente de „siguranţă”, competiţia din Estonia e plină de necunoscute. „Nu ştim dacă antrenamentele de acomodare şi cel oficial vor avea loc pe pista de concurs sau se vor desfăşura pe un alt stadion. De asemenea, Federaţia Internaţională nu a precizat dacă va impune un barem minim pentru accesul în finală sau dacă se vor califica sportivele cu cele mai bune 12 rezultate. Indiferent de modul de desfăşurare, Andreea trebuie să se mobilizeze şi să facă un concurs valoros, care să-i aducă o medalie”, a adăugat Alexe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.