Triplu bronz la atletism

Ciprian Marinuţ

Atletele de la SCM Deva şi CNS CSS „Cetate” Deva au cucerit trei medalii de bronz la Campionatele Naţionale ale junioarelor I, desfăşurate la finalul săptămânii la Bucureşti, deşi au evoluat în faţa unor adversare mai mari ca vârstă.

Atletismul hunedorean şi-a forţat norocul şi s-a prezentat la cea mai importantă competiţie de sală a junioarelor I (18-19 ani), cu sportive mai mici ca vârstă, care aveau 16, 17 şi 18 ani neîmpliniţi. Cinci dintre temerarele care sunt încă junioare II au demonstrat că talentul lor poate învinge experienţa adversarelor mai mari şi au reuşit să urce pe podium. Performerele delegaţiei hunedorene au fost Florentina Marincu (foto) şi Delia Pitariu, ambele de 16 ani, Maria Florea şi Elisabeta Dragoş, de 17 ani şi Adela Mateiaş, de 18 ani.

SCM Deva, pe val la semifond
Atletele de la SCM Deva, antrenate de Emerson Toma, Florin Bucur şi Ştefan Beregszaszy, au obţinut rezultate valoroase în probele de semifond (800 sau 1.500 metri), care sunt specialitatea celor trei tehnicieni. Vedeta clubului a fost Maria Florea, care a reuşit să obţină două medalii de bronz. Prima a obţinut-o în proba individuală de 800 de metri, unde s-a clasat pe locul trei cu timpul de 2.12.37, fiind devansată de Elena Panait (19 ani, CSM Buzău) cronometrată cu 2.11.59 şi Iuliana Leonte (16 ani, LPS Vaslui), cu timpul de 2.12.12. A doua medalie a venit în proba de ştafetă 4×2 tururi (4×800 de metri), iar la ea au mai contribuit şi Elisabeta Dragoş, Delia Pitariu şi Adela Mateiaş. „La 800 de metri a fost o cursă strânsă, în care diferenţa între medaliate s-a făcut pe ultimii metri şi pe intervalul unei secunde, iar Maria e mai mică decât câştigătoarea cu doi ani. Peste două săptămâni, la Campionatul Naţional al junioarelor II, obiectivul este câştigarea unei medalii de aur”, a spus antrenorul Emerson Toma.

Marincu, specialistă în probe tehnice
Onoarea clubului CNS CSS „Cetate” Deva a fost salvată de Florentina Marincu, atletă specialistă în probele tehnice. Marincu (16 ani) a obţinut medalia de bronz la săritura în lungime, cu un salt de 5,73 metri. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a fost depăşită de Elena Rotaru (19 ani, Steaua) cu 6,41 metri şi Ionela Pistol (18 ani, CSM Călăraşi) cu 5,86 metri. Florentina Marincu a intrat şi în „careul de aşi” al probei de triplusalt, ocupând locul patru cu un „zbor” de 12,12 metri. La triplusalt, deveanca a fost devansată de aceeaşi Elena Rotaru (19 ani, Steaua) cu 13,24 metri, Elena Panţuroiu (17 ani, CSM Oneşti) cu 12,94 metri şi Andreea Lefcenco (17 ani, CSS 1 Constanţa) cu 12,39 metri. „Rezultatul e bun luat în modul, dar este departe de pretenţiile mele şi de potenţialul Florentinei. Evoluţia sa a fost influenţată negativ de cele şase zile de absenţă de la antrenament, provocate de îmbolnăvirea de rubeolă. Acum, rămânem în Bucureşti la pregătire, timp de două săptămâni, până la CN de junioare II, şi sperăm ca în lupta cu sportive de vârsta ei, rezultatele să fie mai bune”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.
La Campionatul Naţional de Juniori I, desfăşurat vineri şi sâmbătă la Bucureşti, au participat 352 de atleţi (124 la feminin şi 228 la masculin) de la 85 de cluburi din ţară. La finalul acestei săptămâni, este programat Campionatul Naţional de seniori şi tineret, iar peste două săptămâni, cel de juniori II.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.