Trio devean, pentru dubla cu Spania

11 septembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

04 x 1 futsal Robert+LupuCiprian Marinuţ

Trei internaţionali ai campioanei României, Autobergamo Deva, au fost convocaţi la echipa naţională de fotbal în sală pentru cele două meciuri amicale împotriva Spaniei, multiplă campioană mondială şi europeană. Partidele vor avea loc săptămâna viitoare, în localitatea Nucia y Torrevieja din regiunea Alicante, anunţă site-ul FRF.

Schimbare de antrenor, continuitate la lot
Robert Matei, Cristian Matei şi Robert Lupu, liderii campioanei Autobergamo Deva, şi-au găsit loc în lotul tricolor şi pentru aceste partide, în ciuda schimbării antrenorului naţionalei. Partidele cu Spania marchează revenirea pe banca tehnică a selecţionerului Zoltan Jakab, însă valoarea celor trei jucători de la Autobergamo este incontestabilă, astfel că ei rămân jucători de bază ai primei reprezentative de futsal. De la lot lipseşte portarul devean Vlad Iancu, care este accidentat.
Jakab îl înlocuieşte pe banca tehnică pe Nelu Stancea, dar va continua să pregătească în paralel şi echipa de club la care este angajat, FK Odorheiu Secuiesc. Nelu Stancea a asigurat interimatul la Campionatul European desfăşurat la Anvers, în Belgia, în luna ianuarie, după ce fusese secundul fostului antrenor, spaniolul Sito Rivera, care acum este la naţionala Ungariei. Zoltan Jakab, care a mai condus atât naţionala seniori, cât şi echipa de tineret U21 a României, a convocat 14 jucători pentru meciurile cu Spania. Reunirea lotului este programată mâine (sâmbătă), la ora 19:00, la Centrul Naţional Mogoşoaia. Iată lotul convocat de Zoltan Jakab: Laszlo Klein (FC Odorheiu Secuiesc) şi Petrişor Toniţa (United Galaţi) – portari; Robert Matei, Cristian Matei şi Robert Lupu (Autobergamo Deva), Dumitru Stoica, Gabriel Dobre şi Alpar Csoma (City’US Târgu Mureş), Laszlo Szocs, Zoltan Mihaly şi Szabolcs Manya (FC Odorheiu Secuiesc), Marian Şotârcă, Ionuţ Movileanu şi Emil Răducu (Dunărea Călăraşi).

Adversară galonată
Selecţionerul Spaniei, Jose Venancio Lopez Hierro, a convocat pentru meciurile cu România şi trei jucători de la FC Barcelona, vicecampioana Europei. Din 1992, Spania s-a clasat în primele patru echipe ale lumii la fiecare Campionat Mondial. În 2000 şi 2004 a fost chiar campioană mondială, iar în 2008 şi 2012 a pierdut finala în faţa Braziliei. Prima întâlnire a dublei Spania – România va avea loc luni, 15 septembrie, iar a doua zi va fi programată revanşa.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal weekend

Liga a III-a, seria a IV-a, etapa a III-a, vineri, 12 septembrie, ora 17.00: Nuova Becicherecu Mic – Vulturii Lugoj;...

A fost desemnatã componenţa Biroului Electoral Judeţean

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, a avut loc, în şedinţă publică, desemnarea, prin tragere la sorţi, a judecătorilor care vor face...

Dialog Hunedoara-Sardinia pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi

Delegaţia italiană din Oristano, Sardinia, condusă de Guido Tendas, primarul oraşului, a fost primită oficial astăzi, la sediul Consiliului Judeţean....

Închide