Treptat, treptat, ne obişnuim cu noul virus

Adriana Năstase

Reprezentanţii DSP Hunedoara ne dau din nou informaţiile legate de infectările cu Covid în judeţ. Astfel, ieri erau înregistrate 1.997 de cazuri de persoane pozitive, 318 internate, 75 aflate în evaluare la spital. Am avut 153 de cazuri noi de Covid. Incidenţa cazurilor la nivelul judeţului este de 2,56 la mia de locuitori.
Sunt 297 de localităţi cu incidenţa cazurilor active mai mică decât 1,5/1.000 locuitori, 41 de localităţi cu incidenţa cazurilor active între 1,5 şi 3/1.000 locuitori şi 136 cu incidenţa cazurilor active mai mare de 3/1.000 locuitori. De la începutul pandemiei au fost înregistrate 260 de decese din cauza noului virus, dar şi 3.107 de vindecări. În ultimele două săptămâni au fost tes­tate 7.122 de persoane din judeţ. DSP infor­mează că sunt 25 de focare în judeţ, la centre pentru bătrâni, fabrici, spitale, cluburi de fotbal sau primării. Municipiile Deva şi Hunedoara
sunt foarte aproape de incidenţa 3 la mia de locuitori.
Pe de altă parte, trebuie amintit că, datorită implicării secretaruluide stat Vetuţa Stănescu, spitalele din judeţ au primit bunuri materiale de protecţie şi pentru tratament în valoare de 735.072 de lei în luna trecută. Totodată, tot da­torită Vetuţei Stănescu, la spitalul din municipiul Orăştie va fi detaşat un medic specialist ATI de la Timişoara. Unitatea medicală din Orăştie avea nevoie de un asemenea specialist pentru asigurarea liniei de gardă şi internarea la Terapie Intensivă a bolnavilor cu Covid.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.