Tren plin cu huilă, deraiat la Petrila

3 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

O garnitură de marfă care rula pe linia in­dustrială îngustă dintre EM Lonea şi punctul de încărcare de la fosta EM Petrila a deraiat, patru vagoane şi locomotiva sărind de pe şine.
Cele cinci vagoane ale trenului de marfă erau încărcate cu cărbune şi au ajuns pe şoseaua de centură a localităţii Petrila, drum aflat în imediata apropiere a terasamentului de cale ferată. Mecanicul locomotivei şi aju­torul său au reuşit să sară din cabină înainte ca mastodontul să se răstoarne, astfel că nimeni nu a fost rănit. La faţa locului au ajuns pompierii serviciului voluntar din Pe­trila şi un echipaj ISU de la Petroşani, însă nu a fost necesară intervenţia lor. Calea ferată aparţine de Complexul Energetic Hunedoara, iar vagoanele erau încărcate cu 100 de tone de huilă extrasă de la Mina Lonea.
Conducerea Complexului Energetic Hune­doara face o anchetă pentru a stabili cauza deraierii a anunţat directorul companiei, Sa­muel Dioane. O primă ipoteză ar fi că va­goanele au deraiat din cauză că pe şine s-a format mâzgă.
Activitatea de transport a căr­bunelui de la Lonea ar urma să fie reluată joi cu o lo­co­motivă de rezervă. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De ce tace ministrul Sănătăţii şi nu ia o decizie privind spitalul din Hunedoara?

Sorina Popa Peste 10.000 de persoane au semnat petiţia pentru ca autorităţile centrale să renunţe la ordinul prin care spitalul...

A intrat peste el în casă, l-a ameninţat că-l omoară şi l-a jefuit

Incidentul deosebit de grav a avut loc în mu­nicipiul Deva, marţi după-amiază, iar bărbatul tâlhărit n-a mai avut nici puterea...

Au furat trei aragaze

Capul bandei de hoţi este un tânăr de 25 de ani, din municipiul Petroşani. Acesta avea doi complici, un adolescent...

Închide