Trei zile de distracţie la Vulcan

3 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În organizarea Primăriei municipiului Vulcan şi a Consiliului Local, weekend-ul a adus în oraş o serie de manifestări de care s-au bucurat atât cei mici, cât şi cei mari. Dacă vinerea a fost dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, sâmbătă şi duminică au fost rezervate primei ediţii a Festivalului de folclor ”Măsuratul oilor”.

Copiii, în centrul atenţiei
„În 1 Iunie am participat la o piesă de teatru jucată la Cinematograful Luceafărul de trupa de adolescenţi The Dreamers. A fost o punere în scenă originală a unei teme de permanentă actualitate: viaţă sănătoasă într-un mediu curat. Mesajul piesei, intitulată generic, VALU (Vulcan, Aninoasa, Lupeni, Uricani), ne-a reunit pe cei patru primari din vestul Văii Jiului, fiind direct implicaţi fiecare şi la unison, în această temă de maximă importanţă pentru noi toţi: curăţenia din jurul nostru. Ne-au fost alături prefectul judeţului – Fabius Kiszely şi inspectorul şcolar general – Maria Ştefănie. Felicit tinerii actori amatori şi pe îndrumătorii acestora, precum şi pe directorul societăţii Pregoterm, Marius Danci, care a dorit să ne transmită prin intermediul tinerilor cele mai bune mesaje legate de acţiunile de salubrizare. Totodată, alături de consilieri şi cetăţeni din zonă, am pornit pe picior de egalitate în crosul din cartierul Sohodol. Crosul şi întâlnirea cu Minnie şi Mickey din parcul amenajat de primărie, pentru ei, pentru copii, au fost doar două din ingredientele unui moment deosebit”, a precizat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. După-masa, în zona de Agrement Brazi, nu au lipsit muzica populară, cea folk, respectiv rock, iar actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu“ din Petroşani le-au spus publicului ,,O mie de poveşti”, dând viaţă unor cunoscute personaje din basmele copilăriei. Intrarea a fost liberă.

Folclorul a răsunat peste Brazi
Mai apoi, tot zona de agrement Brazi a găzduit sâmbătă şi duminică un adevărat maraton folcloric, desfăşurat sub emblema ”Măsuratul oilor”.
„Pasiunea cântăreţei de muzică populară de la noi din zonă – Nela Mihalache – pentru promovarea folclorului local, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al municipiului Vulcan, a dat naştere unei manifestări menite să ducă mai departe tradiţia şi să promoveze cântecul românesc”, a mai spus Gheorghe Ile.
Sâmbătă, pe scena special amenajată au urcat soliştii Anca Rotaru, Marina Surd, Salvinia Gălăţan şi ansamblurile Floare de Colţ, din Uricani, Bujorii Muntelui, din Petrila, şi Rapsozii Vulcanului. Totodată, publicul a fost încântat de programul artistic susţinut de interpreţii de muzică populară Norica Haţegan şi Ovidiu Olari. Ieri, în cadrul celui de-al doilea spectacol au evoluat Antonia Morar, Radu Moldovan, Adina Hada, Viorica Brânduşan, Florin Boiţa, Bogdan Firu, Mary Poenar şi Vasile Cornea. Au fost invitate şi ansamblurile Jienii Petroşaniului şi grupul Lirica de la Şcoala Populară din Petroşani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se dublează tarifele la telecabina de pe Dealul Cetăţii

Municipalitatea intenţionează să majoreze tarifele pentru urcarea şi coborârea cu telecabina de pe Dealul Cetăţii Deva. Propunerea va fi supusă...

Câte voturi sunt necesare pentru schimbarea viceprimarului Mareş

După cum am arătat şi în ediţia de vineri a cotidianului nostru, mâine, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Deva,...

Ludovic Orban: Ponta are ocazia să demonstreze dacă este sau nu împotriva lui Dragnea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat sâmbătă, la Deva, hotărârea Curţii Constituţionale referitoare la revocarea procurorului şef al DNA, apreciind...

Închide