Trei români în comisiile Comitetului Internaţional Olimpic

1 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Octavian Morariu, Nadia Comăneci şi Mihai Covaliu au fost aleşi săptămâna trecută în comisiile Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru viitoarea perioadă a activităţii din cadrul forului olimpic internaţional.

Octavian Morariu, membru ales în CIO pentru România, şeful comisiei CIO pentru viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de Iarnă, a fost cooptat încă de anul trecut în Comisia CIO de Coordonare a JO de iarnă de la Beijing 2022, comisie prezidată de Juan Antonio Samaranch şi a fost reconfirmat pentru 2020.
Din acest an, Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, se va număra, alături de fosta gimnastă Nadia Comăneci, printre membrii Comisiei CIO pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de Serghey Bubka. Preşedintele COSR este şi coordonatorul comisiei de marketing şi comunicare a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC) şi membru în comisia de marketing a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC).
În concordanţă cu recomandările Agendei Olimpice 2020 privind egalitatea de gen, se observă o creştere a numărului de femei în comisiile CIO, faţă de 2019. În prezent, în cele 30 de comisii ale CIO, 47,7 la sută din locuri sunt ocupate de femei, faţă de 45.4 la sută în 2019.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 1 iunie 2020

De la începutul monitorizării, şi până duminică, 1 iunie, în judeţul Hunedoara 636 de persoane au fost confirmate pozitiv cu...

Record de nou-născuţi la Brad pe perioada stării de urgenţă şi alertă

Tot răul spre bine, aşa se poate „traduce” situaţia de la Brad, unde în perioada stării de urgenţă şi alertă,...

Vine gazul metan şi la Luncoiu de Jos

O mare şi veche dorinţă a multor cetăţeni din zona Brad e pe cale să devină realitate şi în comuna...

Închide