Trei medalii la „Cupa Nadiei”

Ciprian Marinuţ11 -carmen-ghiciuc

Gimnasta Carmen Ghiciuc (foto), legitimată la CNS „Cetate” Deva, a câştigat medalia de aur la individual compus în cadrul competiţiei „Nadia Comăneci Internaţional Invitational”, desfăşurată în SUA, la finalul săptămânii. Componenta Lotului Naţional de Junioare de la Deva a fost la egalitate cu Jade Chrobok (Gemini/SUA), iar pe locul trei s-a situat Laura Iacob (România / CSM Oneşti). În plus, în concursul pe echipe, România a ocupat locul secund, după Gemini (SUA), iar pe locul trei s-a situat Dynamo Ontario (Canada).
Au cucerit jumătate din medalii
Cele patru gimnaste din Lotul Naţional de Junioare de la Deva care au format echipa ce a reprezentat România la tradiţionalul eveniment iniţiat şi organizat de Nadia Comăneci şi Bart Conner, au obţinut rezultate excelente. Sportivele Carmen Ghiciuc (CNS „Cetate” Deva) Carmen Glăvan, Ariadna Stanciu (ambele Farul Constanţa) şi Laura Iacob (CSM Oneşti), coordonate de antrenorii Florin Cotuţiu şi Daniela Mărănducă Nicolai, au cucerit trei dintre cele şase medalii puse în joc la individual compus şi la echipe.
Tricolorele s-au duelat pentru medaliile de aur în cele două probe cu echipa Gemini (SUA), antrenată de fosta campioană olimpică în 1980, rusoaica Yelena Davydova şi care a avut-o ca lideră pe Jade Chrobok. În competiţia pe echipe, Gemini s-a impus în faţa campioanelor de anul trecut, România-Deva, cu 113.000 la 110.450 puncte. Pe locul trei s-a clasat Dynamo (Ontario/ Canada), cu 106.800, iar pe patru s-a situat Gym-Fly (SUA) cu 106.050. La individual compus, Jade Chrobok (Gemini/SUA) s-a situat pe primul loc la egalitate cu Carmen Ghiciuc (CNS „Cetate” Deva), ambele având 55.900 puncte, iar pe locul trei s-a situat Laura Iacob (România / CSM Oneşti). Americanca a obţinut în ultima rotaţie un 15.600 la bârnă şi a egalat-o pe Ghiciuc care se instalase pe primul loc după un exerciţiu foarte bun la sol, notat cu 14.900.
Ediţia 2016 a tradiţionalului eveniment iniţiat şi organizat de Nadia Comăneci şi Bart Conner a reunit peste 1.600 de participanţi, un număr record, în Cox Convention Center din Oklahoma City.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.