Sport

Trei ex-internaţionali la Dava Deva

Ciprian Marinuţ

Portarul Vlad Iancu (fost la naţionala de seniori) şi jucătorii Bogdan Buta şi Cristian Macingo (foşti componenţi ai naţionalei de tineret) au participat la primul antrenament al noii echipe de futsal Dava Deva. Cei trei, plus alţi jucători foşti la Olimpic Simeria şi unii fotbalişti noi vor fi „piesele” cu care antrenorul Karoly Gaşpari, triplu campion naţional cu FC CIP Deva, va ataca promovarea în Liga I.

Echipă nouă, jucători experimentaţi
Noua echipă de futsal a judeţului, Dava Deva, are de ieri şi jucători şi antrenor, nu doar afiliere la FRF şi planuri îndrăzneţe. Portarii Vlad Iancu şi Andrei Bozan şi jucătorii de câmp Adrian Moţ, Alin Paul, Bogdan Buta, Ionuţ Tomiş (toţi ex-Olimpic Simeria), Cristian Macingo (ex-FC CIP) şi Csaba Baboş au participat la primul antrenament condus de antrenorul Karoly Gaşpari. „E o echipă nouă, cu care pornim de la zero, chiar dacă majoritatea componenţilor au mai jucat futsal, iar unii au fost chiar la nivel de echipă naţională. Avem jucători cu experienţă, ca fostul portar al naţionalei Vlad Iancu sau grupul de la Olimpic, dar şi jucători noi, precum Csaba Baboş. În plus, sperăm să mai completăm lotul şi cu alţi jucători talentaţi. Pentru mine, e o provocare şi mă voi implica sută la sută, pentru a închega o echipă competitivă cu care să luptăm pentru promovare. Pentru început, vom efectua câte două antrenamente pe săptămână, iar apoi, vom disputa câteva jocuri amicale”, a spus antrenorul Karoly Gaşpari, triplu campion naţional cu FC CIP Deva. O altă „rotiţă” importantă din angrenajul noii echipe este maseurul Marius Brădean (ex FC CIP şi Olimpic), adevărat „geniu în medicină sportivă”, cum îl numea pe bună dreptate un fost conducător de club.

Selecţia continuă
Edy Kovacs, cel care a avut ideea renaşterii futsalului hunedorean, prin această echipă bazată pe elemente locale, spune că selecţia de jucători va continua. „Am avut discuţii şi cu Vişan, Ţiglar şi Cioroagă de la Quasar, însă aceştia nu au primit acordul conducerii clubului lor de a fi legitimaţi şi la noi, deşi ei joacă doar în campionatul de amatori. Există discuţii şi cu foştii jucători ai FC CIP, George Tomescu şi Marian Şotârcă şi e posibil ca şi ei să joace pentru noi, chiar dacă se vor pregăti separat la Bucureşti. În plus, e aproape sigur că vor fi cooptaţi în lot Mateescu (ex Olimpic) şi Revnic. Oricum, selecţia va fi continuă şi orice jucător talentat şi serios îşi va găsi loc la noi în echipă”, a spus Edy Kovacs.
Primul turneu al ligii secunde la care va participa Dava Deva va fi în perioada 18-19 septembrie la Târgu Mureş, exact înaintea dublei amicale dintre România şi campioana mondială Brazilia, programată în 21 şi 22 septembrie.

One thought on “Trei ex-internaţionali la Dava Deva

  • felicitari pentru aceasta initiativa ! futsalul in romania a inceput in doua zone, Odorheiu Secuiesc si Deva. E un inceput nou, dar va fi cu siguranta unul de bun augur. La anul vom avea din nou o echipa in Liga I de futsal a Romaniei !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura