Sport

Trei deveni în careul de aşi la „Cupa Galaxy”

Ciprian Marinuţ

Tenismenii Bogdan Bristan, Dragoş Mădăraş şi Valentin Vanţă, legitimaţi la SCM Deva, au fost vedetele turneului pentru jucători sub 14 ani, dotat cu „Cupa Galaxy”, care se desfăşoară începând de sâmbătă, la Bucureşti. Bristan s-a calificat, ieri, în finală, iar semifinala dintre Vanţă şi Mădăraş s-a întrerupt, aseară, în setul decisiv, din cauza ploii.

Bristan, în ascensiune

Absent la competiţiile de primăvară, din cauza unor probleme de sănătate, Bogdan Bristan (Orăştie) a fost surpriza plăcută a turneului. Pornit în cursă din postura de favorit patru, Bristan a obţinut patru victorii consecutive şi s-a calificat, ieri, în finală. Jucătorul de la SCM Deva a dispus în primul tur, cu 6-3, 6-3, de Adrian Slab de la Dinamo Bucureşti, a trecut în turul II, cu 6-2, 6-1, de David Paţa, de la TC Bucureşti, şi l-a eliminat în sferturile de finală pe Vlad Călin, de la Poli Iaşi, după un meci dramatic, încheiat cu scorul de 4-6, 6-4, 7-5. În semifinale, Bristan l-a învins pe Marcelino Farrajolo (român cu tată italian) de la Olimpia Bucureşti, cu scorul de 6-1, 7-5 şi s-a calificat în finală. „Bogdan a depăşit problemele medicale care l-au ţinut departe de competiţii în primăvară şi acum, era momentul să urce iar în clasament. Obiectivul la acest turneu era calificarea măcar în semifinale, iar accederea în finală este peste aşteptări. Acum, sperăm să facă un joc bun şi în finală, indiferent cu care dintre cei doi deveni va juca”, a spus Dacian Bristan, tatăl jucătorului.

Finală deveană

Situaţi amândoi pe cealaltă parte a tabloului de 32 de jucători prezenţi la acest turneu de categoria a III-a, Dragoş Mădăraş (favorit nr. 1) şi Valentin Vanţă (favorit nr. 5) au ajuns faţă în faţă în semifinale, după câte trei victorii consecutive. Dragoş Mădăraş a trecut pe rând de Ştefan Grigore (TC Eliade Bucureşti, scor 6-2, 6-1), Vlad Tudorache (TC Bucureşti, scor 6-0, 6-3) şi Radu Popa (Dacia Galaţi, scor 6-1, 6-2). Valentin Vanţă i-a învins la rândul său pe Mihai Roman (ASTC Bucureşti, scor 6-0, 6-0), Cezar Georgescu (TC Bucureşti, scor 6-1, 6-1) şi Vlăduţ Niculescu (Olimpia Bucureşti, scor 6-2, 6-4). Meciul direct din semifinale s-a întrerupt, aseară, în setul decisiv, din cauza ploii, şi va continua cel mai probabil azi. Învingătorul va juca în ultimul act, pentru câştigarea trofeului, cu Bogdan Bristan, astfel că finala va fi sută la sută deveană.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura