Sport

Trei cluburi, trei titluri naţionale

11 x 2 gabriela munteanu campioana lupte

Luptătorii cadeţi de la CSS Petroşani, CSS Hunedoara şi „Cetate” Deva au reuşit să obţină câte o medalie de aur la Campionatul Naţional al cluburilor sportive şcolare. În plus, cluburile din Petroşani şi Hunedoara şi-au mai trecut în cont patru medalii de argint şi patru de bronz, bilanţul total fiind de 11 medalii cucerite.
Blazon apărat
Cele mai puternice trei cluburi cu secţii de lupte libere şi-au apărat cu succes blazonul la competiţia naţională desfăşurată la finalul săptămânii, la Sf. Gheorghe. Cel mai bun palmares l-a obţinut CSS Petroşani, care îşi va etala în vitrina cu trofee un titlu naţional, două medalii de argint şi trei de bronz. „Titlul de campioană naţională a fost obţinut de Bianca Covaci (ctg 65 kg), după un parcurs excelent. Medalii de bronz au cucerit Daniel Feraru (ctg.58 kg) şi Alexandra Ozarchievici (ctg. 49 kg), iar pe locul trei al podiumului au urcat Giandani Neacşu (ctg. 50 kg), Ionuţ Borbely (ctg. 58 kg) şi Diana Ocu (ctg. 60 kg)”, au spus antrenorii Gheorghe Răducu şi Cristian Popa, de la CSS Petroşani.
Faultaţi de arbitraj
CSS Hunedoara a fost pe locul doi în topul cluburilor din judeţ, cucerind o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, dar putea fi lideră, dacă arbitrajul ar fi fost corect. Răzvan Dumitra şi-a învins toţi adversarii la categoria 50 kilograme şi a devenit campion naţional. Radu Dumitru (ctg. 76 kg) şi Larisa Dulany (ctg. 44 kg) au pierdut în finale, mulţumindu-se cu medalii de argint, iar Mădălina Munteanu (ctg. 49 kg) a smuls doar medalia de bronz. „Ar fi trebuit să avem două medalii de aur, însă rezultatul finalei în care a luptat Radu Dumitru a fost viciat de arbitraj”, a spus Emil Nicoară, antrenor la CSS Hunedoara.
Mai mică, dar cu „stofă” de campioană
CNS CSS „Cetate” Deva a prins podiumul doar prin Gabriela Munteanu. Sportiva antrenată de Suraj Moravan este noua campioană naţională la categoria 44 kilograme, deşi are cu un an mai puţin decât limitele categoriei şi e cu doi-trei ani mai mică decât adversarele pe care le-a întâlnit. Talentata luptătoare de la clubul devean a ajuns în finală după ce a eliminat sportive de la Dinamo Bucureşti (victorie fără punct pierdut), SCM Craiova şi CSM Reşiţa (ambele succese prin tuş). În duelul pentru medalia de aur, Gabriela Munteanu a avut-o ca adversară pe Larisa Dulany, de la CSS Hunedoara, campioana en-titre a categoriei. „Mai experimentată şi cu doi ani mai mare, Larisa a condus după prima repriză cu 1-0. Gabriela a prins curaj şi a egalat în repriza secundă, 1-1, iar apoi, în repriza decisivă, s-a impus cu 2-0, scorul final fiind 3-1. Gabriela are stofă de campioană, fiind serioasă, muncitoare şi ambiţioasă. Este născută în 1998, iar pentru a lupta la nivel de cadeţi (născuţi în 1996-1997), a avut nevoie de acordul părinţilor”, a spus Suraj Moravan, responsabilul catedrei de lupte de la CNS CSS „Cetate” Deva şi vicepreşedintele Asociaţiei de Lupte a judeţului Hunedoara. În continuare, reprezentanţii celor trei cluburi hunedorene vor concura la finalul acestei săptămâni la „Cupa Banatului”, care va avea loc la Lugoj. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.