Trecerea de pietoni mortală, din nou în beznă!

Adriana Năstase

Trecerea de pietoni de la intersecţia DN7 cu DJ700, din faţa sediului fabricii DHS face din nou probleme. Reamintim că în urmă cu doi ani, zeci de cetăţeni din Sântandrei au protestat pe această trecere de pietoni (vezi foto), reclamând că acolo se produc accidente rutiere grave, din cauză că trecerea nu este luminată pe timp de noapte.
Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în acel loc, după ce şoferii implicaţi în accidente au spus că nu au văzut pietonii. Într-un final, autorităţile au luat ceva măsuri, trecerea fiind luminată. Iată că acum a apărut o defec­ţiune, iar asta ar putea duce la producerea altor nenorociri acolo. Pri­marul Simeriei, Iulius Bedea (foto), a în­ceput deja demersurile penru ca lucrurile să se repare.
„Mă adresez acum, în mod special locuitorilor satu­lui Sântandrei, dar şi tututor celor care utilizează trecerea de pie­toni amplasată la intersecţia DN 7 cu DJ 700 (între DHS şi imediata apropiere de la intrare în sat).Vă confirm pe această cale că proiectorul pentru iluminarea trecerii de pietoni, montat de Primăria oraşului Simeria în luna decembrie 2019, NU a avut niciodată o autorizare/acord sau vreun aviz de funcţionare din partea instituţiilor statului abilitate în domeniu. Acest proiector s-a defectat recent, respectiv în 12 noiembrie, motiv pentru care a fost demontat şi transmis producătorului ELMARK INDUSTRIES din Bulgaria, pentru înlocuire/repa­raţie, fiind în perioada de garanţie.
Prin urmare, vă confirm că trecerea de pietoni nu mai este iluminată! Având în vedere nume­roasele evenimente soldate cu victime omeneşti, a pericolelor de accidente din zona trecerii de pietoni, am transmis din partea Primăriei oraşului Simeria, două adrese oficiale către Compania Naţională de Adminis­trare a Infrastructurii Rutiere, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara şi Instituţia Prefectului Jude­ţului Hunedoara, în vederea iden­tificării în regim de urgenţă a unei soluţii autorizate de organele statului, pentru iluminarea adecvată a trecerii de pietoni pe timp de noapte.
ATENŢIE!!! Trecerea de pietoni, acum reprezintă un pericol pentru toţi localnicii care doresc să traverseze drumul naţional. În ultimii ani, acolo s-au produs mai multe accidente rutiere mortale, cărora le-au căzut victime pietonii! Prin urmare, până la rezolvarea acestei situaţii, am rugămintea să circulaţi foarte prudent la trecerea de pietoni şi aici mă refer în special la persoanele în vârstă. Vă rog să aveţi mare grijă, copiii nu au ce căuta la această trecere de pietoni, nesuprave­gheaţi de adulţi!”, a scris pe Facebook Iulius Bedea, primarul oraşului Simeria.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare