Traseul Via Transilvanica prin judeţ, stabilit în proporţie de 99 la sută

11 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Traseul Via Transilvanica prin judeţul Hu­nedoara va străbate zona cetăţilor dacice, dar şi Ţara Haţegului, el fiind stabilit în pro­porţie de 99 la sută, au arătat, ieri, la Deva, membrii grupului de lucru constituit la ni­ve­lul Consiliului Judeţean Hunedoara, insti­tu­ţie administrativă care susţine acest proiect apreciat ca promotor al turismului în zonă.
În cadrul unei întâlniri ce a avut loc la sediul CJ Hunedoara, membrii grupului de lucru, care este format din reprezentanţi ai au­torităţilor judeţene şi ai mai multor organizaţii neguvernamentale pe linie de turism, au prezentat stadiul ridicării tra­seului prin GPS, urmând a fi clarificate mici detalii în ceea ce priveşte începutul acestuia pe teritoriul judeţului Hunedoara.
Potrivit CJ Hunedoara, Via Transilvanica va începe în zona Orăştie, unde va face legă­tura cu traseul din judeţul Alba, va străbate zona cetăţilor dacice, Ţara Haţegului şi se va încheia la limita cu judeţul Caraş-Severin.
După clarificarea tuturor detaliilor, grupul de lucru se va întâlni cu primarii localităţilor care vor fi tranzitate de Via Transilvanica. Asta se va întâmpla săptămâna viitoare.
„Vrem să prezentăm primarilor acest pro­iect în detaliu, să le explicăm ce presupune acest lucru din punct de vedere adminis­trativ şi să le vorbim despre avantajele pe care le vor avea localităţile tranzitate de Via Transilvanica. Vorbim despre un tip de turism care se adresează celor care iubesc drumeţiile, natura, oamenilor care vor să des­copere frumuseţile judeţului nostru la pas, nu din maşină. Şi aici intervine dez­vol­tarea infrastructurii turistice, a spaţiilor de cazare”, a declarat administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, coor­donatorul acestui proiect la nivelul Con­siliului Judeţean.
Traseul Via Transilvanica porneşte de la Mănăstirea Putna, străbate Transilvania, pu­nând în valoare bogăţiile culturale ale aces­teia, şi ajunge la Drobeta Turnu-Se­verin, locul prin care a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol I. În 2020 repre­zentanţii Aso­ciaţiei Via Transilvanica au reuşit să fina­lizeze 800 km din acest proiect în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mu­reş, Harghita, Braşov, Sibiu şi Mehedinţi, iar anul acesta traseul va ajunge în judeţul Hunedoara. Bornele kilometrice care vor fi amplasate pe traseul Via Transilvanica sunt realizate din andezit, păstrează specificul locului şi sunt achiziţionate exclusiv din donaţii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
REPERE MEDICALE. Vaccinurile anti-COVID pe bază de ARN mesager

Dr. Biochimist Manuela Ștef   Vaccinurile acționează „învățând” sistemul imunitar cum să se protejeze împotriva unei boli. Vaccinurile anti-COVID Pfizer-BioNTech...

Ce este Dieta Indiană?

Pentru a scăpa de kilogramele in plus, pe langa sport, este absolut necesar sa urmezi o dieta sanatoasa si echilibrata....

Cele mai cunoscute sloturi de pe internet

Românii sunt foarte atrași de sloturile online. Oferta cazinourilor licentiate in ceea ce priveste aceste jocuri este una foarte buna,...

Închide