Actualitate

Transporturi ilegale de lemn de foc şi cherestea

Poliţiştii însoţiţi de reprezentanţii Gărzii Forestiere Timişoara au descoperit mai multe ilegalităţi în ceea ce priveşte tăierea şi transportul ilegal de arbori în urma controalelor făcute pe raza localităţilor Haţeg, Călan şi Orăştie.

În urma neregulilor constatate, au fost date patru amenzi, în valoare totală de 17.000 lei. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 22,475 metri cubi de lemn, în valoare de peste 11.700 de lei (constând în cherestea şi lemn de foc). Au fost verificate 12 autovehicule încărcate cu material lemnos, trei firme şi 11 persoane fizice.
Unul dintre cei prinşi pe picior greşit a fost un bărbat de 54 de ani din judeţul Alba. Acesta transporta cu camionul peste 58 de metri cubi de cherestea, dar avea aviz de însoţire a materialelor doar pentru 39 de metri cubi. Bărbatul a fost amendat cu 6.000 de lei, iar cheresteaua a fost confiscată. De asemenea, a fost amendat emitentul avizului de însoţire cu 5.000 de lei. Un alt şofer, de 39 de ani, din Şoimuş, a fost prins de oamenii legii transportând peste trei metri cubi de lemn de foc, fără documente. Şi el a fost amendat cu 1.000 de lei, lemnele fiindu-i confiscate. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura