Traian Băsescu a câştigat alegerile prezidenţiale

7 decembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

01 base

Traian Băsescu (foto) a obţinut la scrutinul de duminică 50,33 la sută din voturi, iar Mircea Geoană 49,66 la sută, potrivit rezultatelor finale, dar încă nevalidate, anunţate, ieri, de Biroul Electoral Central (BEC).

O diferenţă de 70.048 voturi
Reprezentatul BEC a precizat că acestea sunt datele centralizării voturilor din toate cele 21.706 secţii de votare deschise la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Conform datelor, prezenţa la urne la acest scrutin a fost de 58,02 la sută. În favoarea lui Traian Băsescu s-au pronunţat 5.275.808 alegători, în timp ce, pentru Mircea Geoană, au optat 5.205.760 cetăţeni cu drept de vot. Potrivit datelor făcute publice de BEC, din totalul celor 18.303.224 alegători înscrişi în listele electorale permanente, duminică s-au prezentat la urne 10.620.116 cetăţeni cu drept de vot (58,02 la sută), fiind un număr de 10.481.568 voturi valabil exprimate (98,69 la sută) şi 138.476 voturi nule (1,30 la sută). Întrebat dacă Biroul Electoral Central a primit vreo sesizare privind contestarea alegerilor, reprezentantul biroului a răspuns că „BEC nu a fost sesizat cu astfel de contestaţii. În cazul în care le vom primi, le vom analiza şi vom decide în consecinţă“.

PSD anunţă contestarea alegerilor
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, ieri, decizia partidului de a contesta alegerile la Curtea Constituţională şi la Biroul Electoral Central, vorbind despre fraudarea votului şi despre faptul că Traian Băsescu i-a „furat“ mandatul de preşedinte.El a afirmat că se pare că suspiciunile privind fraudarea alegerilor sunt întemeiate. El a spus că CEx al PSD a decis în unanimitate contestarea alegerilor la Curtea Constituţională, urmând ca la BEC să fie depuse dovezile de fraudare. Geoană a spus că Traian Băsescu i-a furat mandatul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Mulţumesc celor care au înţeles că este nevoie de schimbare”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (foto), a mulţumit, într-o declaraţie făcută la sediul PSD, celor care au mers duminică la vot...

Bulina neagră

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani

Bulina albă

Haralambie Vochiţoiu, preşedinte executiv PSD

Închide