Traficanţii de droguri au cerut să fie scoşi din arest

Maximilian Gânju

O grupare formată din şase tineri din Valea Jiului a fost destructurată de DIICOT, indivizii fiind condamnaţi de magistraţii Tribunalului Hunedoara la închisoare cu executare ori suspendare.

Aceştia au făcut apel la soluţia instanţei de fond, iar la termenul de ieri, cei cinci, care au primit pedepse cu executare, au cerut să le fie ”îndulcite” măsurile preventive. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, magistraţii se vor pronunţa în data de 19 octombrie, dacă schimbă măsurile preventive sau nu. Sursa citată mai spune că, tot la termenul de ieri, a fost administrată o serie de probe, totodată fiind stabilit un nou termen de judecată pentru finele acestei luni.
Printre traficanţii condamnaţi în prima instanţă se află şi un recidivist, individul fiind închis pentru viol. Orlando Suceveanu (n.r. recidivist) a primit aproape cinci ani de închisoare. Ioan Neguţi şi Marcel Greuruş au fost condamnaţi la câte trei ani şi opt luni de puşcărie. Petru Alin Vladislav a primit o pedeapsă de doi ani şi nouă luni închisoare, iar Adrian-Bogdan Tănase, de doi ani şi şapte luni. Maria Lacovei a fost condamnată la doi ani şi cinci luni cu suspendare. Acuzaţiile aduse celor şase sunt de: constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc sau posesie ilegală de droguri de risc. Anchetatorii spun că trei dintre indivizi au constituit o grupare infracţională organizată cu scopul de a trafica droguri de risc. Stupefiantele erau puse la dispoziţie de Ioan Neguţi, iar ceilalţi le comercializau către un cerc larg de consumatori, printre aceştia numărându-se un colaborator al anchetatorilor, care, sub acoperire, a cumpărat cannabis de la ei. Anchetatorii au mai stabilit că o parte dintre stupefiante provenea din Cluj-Napoca şi era comercializată consumatorilor cu preţuri cuprinse între 15 şi 50 de lei plicul. În ianuarie 2018, în urma unei acţiuni a poliţiştilor şi procurorilor de la Combaterea Criminalităţii Organizate Hunedoara, membrii reţelei au fost săltaţi de mascaţi, iar locuinţele le-au fost percheziţionate, fiind ridicate mai multe cantităţi de droguri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.