EvenimentFlash

Traficanti de migranti, arestati la Deva

acroche888

Sorina Popa

Ofiţerii de la Crimă Organizată au anihilat, la Deva, o reţea internaţională de traficanţi de migranţi formată din români, turci, bulgari şi maghiari. Acţiunea s-a petrecut în urmă cu câteva zile, într-un local din centrul Devei.

Până la 6.000 de euro de persoană
Potrivit comisarului şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Alba, reţeaua a acţionat în ultimii doi ani pe teritoriul României, în judeţele din vestul şi centrul ţării, liderul ei fiind în Turcia. În schimbul unor sume de bani, care ajungeau până la 6.000 de euro, traficanţii au ajutat mai mulţi turci, sirieni şi kurzi să treacă ilegal frontierele României spre Occident. Aceştia aveau de gând să muncească în Occident.
În urma descinderilor efectuate în localul din centrul Devei, ofiţerii de la Crimă Organizată au identificat opt migranţi (şapte turci şi un sirian), care plătiseră traficanţilor pentru a ajunge în Austria.
De asemenea, ofiţerii BCCOA Alba au reţinut şase membri ai grupării de traficanţi, cinci dintre ei fiind arestaţi de magistraţii Tribunalului Hunedoara.

Îi îmbarcau clandestin în TIR-uri
„În România, migranţii erau preluaţi de membri ai grupării şi cazaţi succesiv în mai multe locaţii, în apartamente sau pensiuni izolate. Între localităţile de cazare, ei erau transportaţi cu autoturisme închiriate de către membrii grupării, ori erau trimişi cu trenul. Aveau asupra lor bilete în limba română, pe care era trecută destinaţia şi pe care le arătau taximetriştilor cu care ajungeau la adresele respective. După ce traficanţii strângeau un grup de 20 de migranţi, îi transportau în zona frontierei de vest, îi îmbarcau clandestin în autotrenuri de transport marfă şi îi treceau fraudulos în Ungaria, prin punctele de trecere a frontierei Nădlac, Turnu, Petea şi Salonta. Din Ungaria, migranţii erau preluaţi de ceilalţi membri ai grupului”, a declarat comisarul-şef Traian Berbeceanu, şeful BCCOA Alba.

A trecut frontiera pe jos
Unul dintre migranţi, Rzkar Haje, cetăţean sirian, a luat legătura cu membrii grupării infracţionale, pentru a ajunge în Austria. Aceştia i-au organizat trecerea frauduloasă a frontierei siriano-turce pe jos, pe lângă punctele de control vamal. Odată ajuns în Turcia, sirianul a plătit membrilor grupului infracţional suma de 5.000 euro, iar în urmă cu circa 14 zile, Rzkar Haje a fost ascuns într-un autotren înmatriculat în Turcia şi astfel, a ajuns până în România, a fost preluat de o altă persoană şi transportat până la Bucureşti, unde a fost cazat într-un apartament. În acel apartament se mai aflau circa opt-nouă turci care, de asemenea, încercau să ajungă în Occident, prin trecerea frauduloasă a frontierei.
Potrivit ofiţerilor de la Crimă Organizată, gruparea infracţională era bine structurată, rolul fiecărui membru fiind bine determinat. Persoanele care au aderat sau sprijineau activităţile ilicite ale grupării infracţionale nu cunoşteau pe toţi membrii grupării şi în mod deosebit pe cei aflaţi pe palierele superioare, ca măsură de precauţie luată de capii grupului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura