Traficanţi de droguri săltaţi şi duşi la puşcărie

10 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Poliţiştii din Petroşani au organizat o acţiune de depistare şi prindere a unor indivizi condamnaţi definitiv pentru trafic de droguri de risc şi constituire de grup infracţional organizat, care urmau să fie duşi să-şi execute pedepsele în penitenciar.

Trei din Petroşani, unul din Vulcan
Astfel, au reuşit să-l prindă pe un bărbat în vârstă de 57 de ani, condamnat de instanţa de judecată la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În cadrul aceleiaşi acţiuni, a fost depistat un tânăr de 27 de ani, condamnat de aceeaşi instanţă de judecată la o pedeapsă de 2 ani şi 7 luni de închisoare cu executare şi un tânăr de 25 de ani, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani şi 9 luni (ambii, tot pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi constituire de grup infracţional organizat).
”Cei trei petroşăneni au fost duşi la sediul Poliţiei municipiului Petroşani, de unde au fost escortaţi la Penitenciarul Deva, unde îşi vor executa pedepsele privative de libertate”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. După gratii a ajuns şi al patrulea traficant, un vulcănean de 56 de ani, care are de executat o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

Recidivist condamnat şi pentru viol
Reţeaua de traficanţi era formată din şase indivizi, Ioan Neguţi, Orlando Ioan Suceveanu, Maria Lacovei, Marcel Greuruş, Petru Marin Vladislav şi Adrian Bogdan Tănase. În rechizitoriul procurorilor se arată că, în luna septembrie 2017, Greuruş, Lacovei şi Neguţi au constituit o grupare infracţională organizată cu scopul de a trafica droguri de risc. În aceeaşi perioadă, la grupare a aderat Orlando Suceveanu, un tânăr condamnat în trecut pentru viol şi tâlhărie, apoi au intrat în reţeaua de traficanţi şi ceilalţi inculpaţi din dosar. Drogurile erau puse la dispoziţie de Ioan Neguţi, iar ceilalţi le comercializau. Astfel, în repetate rânduri, inculpaţii au deţinut şi comercializat peste 1,5 kilograme de cannabis. Mai grav de atât, printre dealeri se aflau şi copii minori, o adolescentă de 15 ani, fiica inculpatei Lacovei. Stupefiantele erau vândute către un cerc larg de consumatori, printre aceştia numărându-se un colaborator al anchetatorilor, care, sub acoperire, a cumpărat cannabis de la inculpaţi. Anchetatorii au mai stabilit că o parte dintre stupefiante provenea din Cluj-Napoca şi era comercializată consumatorilor cu preţuri cuprinse între 15 şi 50 de lei plicul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Semifinalele Cupei României la futsal

Disputele din semifinalele Cupei României la fotbal în sală au fost stabilite vineri, prin tragere la sorţi la sediul FRF...

Fotbal, Liga a III-a: Cetate a pierdut şi la Millenium Giarmata

Vineri, în cadrul etapei cu numărul 17 din actualul campionat al Ligii a III-a, Cetate Deva a jucat în deplasare...

Cupa 8 Martie la automobilism: premii şi flori pentru participante

Primăria municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Automobil Clubul Român şi Clubul Sportiv Auto-Karting, a organizat la Hunedoara o nouă ediţie...

Închide