Traficant de droguri, condamnat la 5 ani de închisoare

Cristina Ghenea

Instanţa s-a pronunţat ieri în dosarul lui Constantin Mavrichi – principalul furnizor al uneia dintre cele mai mari reţele de traficanţi de droguri din Hunedoara. Bărbatul are de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Considerat a fi unul dintre oamenii de bază al lui Jimmy Valer Lupulescu (n.r. zis „Lupu”), Mavrichi a fost trimis în judecată în luna septembrie, după ce s-a predat autorităţilor. Acesta şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei, iar magistraţii au pronunţat ieri sentinţa în dosar. „Inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de cinci ani de închisoare, cu executare, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, instigare la infracţiunea de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară fără drept a drogurilor de risc. De asemenea, instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 10.270 euro sau contravaloarea ei în lei, şi plata acesteia către Stat. Suma reprezintă câştigurile inculpatului obţinute, din valorificarea drogurilor de risc. Împotriva hotărârii poate fi declarat apel în termen de 10 zile de la comunicare“, a precizat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Vreme de câţiva ani, Constantin Mavrichi a fost principalul furnizor al grupării conduse de Lupu. Acesta îşi desfăşura activitatea infracţională în Italia, însă, la rândul său, procura stupefiantele de la alţi traficanţi din Spania. În timp ce Lupu şi ceilalţi doi membri ai reţelei au fost prinşi, cercetaţi iar mai apoi trimişi în judecată, Mavrichi era de negăsit, ascunzându-se, cel mai probabil, pe teritoriul Peninsulei. În cele din urmă, în august a.c., acesta s-a întors în ţară şi s-a predat oamenilor legii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare