Totuşi, va începe modernizarea pe „Drumul Dracului”

1 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 DJ 666 dealu babii VulcanMaximilian Gânju

De mai bine de un deceniu, s-a tot discutat de modernizarea DJ 666 (Merişor-Dealul Babii din Vulcan), însă lucrurile au rămas la stadiul de intenţie.
Ruta este extrem de importantă pentru turiştii care vin la schi în vestul Văii Jiului, pentru că nu mai obligă turiştii să tranziteze aproape toată regiunea pentru a ajunge la Straja. În cele din urmă, CJ Hunedoara a decis finanţarea proiectului care vizează reabilitarea şi modernizarea DJ 666, iar lucrările vor începe din primăvară.
„Începem investiţia pe Merişor-Dealul Babii, o alternativă de a ajunge mai repede, din zona de centru a judeţului, la Straja. Am avut întâlniri chiar luna aceasta pentru punerea în valoare a potenţialului Staţiunii Straja. Lucrările la drum vor începe în primăvară, s-a licitat şi încheiat contractul, însă există o eroare. Acum vrem să vedem cum o rezolvăm, nu ştiu a cui este vina, dar s-a scăpat din atenţie faptul că în şase locuri, pe acest drum, avem subtraversări de magistrală de gaz. Va trebui găsită o soluţie suplimentară atât financiar cât şi de execuţie, altfel investiţia rămâne blocată. Noi am promis ceva şi cât ţine de mine voi respecta, nu sunt omul care spun ceva în campanie şi apoi patru ani fac ce vreau. Noi am vorbit în 2014 şi hunedorenii sunt de acord, am vorbit de „România lucrului bine făcut!” şi  proiectul acesta trebuie să-l tragem în zona lucrului bine făcut”, a declarat Dorin Gligor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cel care are atribuţiile de preşedinte al instituţiei.
DJ 666, „Drumul Dracului“ cum mai este numit, avea o importanţă majoră, făcând legătura între Transilvania şi Oltenia, alături de cel de pe Valea Oltului. Odată finalizat, oferă acces uşor către Vulcan, Lupeni şi Uricani, mai ales dinspre Banat şi centrul Transilvaniei, exact ceea ce caută turiştii care ajung în Straja şi Pasul Vâlcan.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Procurorii cer prelungirea arestului la domiciliu pentru Moloţ & compania

Procurorii DNA solicită din nou prelungirea măsurii arestului la domiciliu pentru Mircea Moloţ (foto), Robertto Venter, Tiberiu Balint, Emanoil Milică...

S-a propus o soluţie pentru transportul local în Hunedoara

Dat fiind faptul că sunt blocate conturile SC Eco Sid SRL şi s-a pus sechestru pe maşinile firmei, transportul local...

Hunedorenii nu mai vor o nouă biserică

Solicitarea Episcopiei Devei şi Hunedoarei de a construi o biserică în cartierul Micro 7, pe strada Pinilor, din municipiul Hunedoara,...

Închide