Politica si administratie

Tot mai puțini medici de familie în județ

Majoritatea medicilor de familie din municipiul Deva este aproape de pensionare, iar la nivelul județului situația, din acest punct de vedere, nu stă mai bine.

Să modificăm legea
În prezent, sunt 192 de medici de familie în județ, în timp ce ar trebui să fie 341. Se pare că acest sector nu este interesant pentru absolvenții de Medicină, și de aici toată nebunia. Situația este la fel în întreaga țară. Adrian David (foto), directorul general al Casei Județene de Asi­gurări de Sănătate susține că legea trebuie modificată, pentru a-i atrage pe cei care termină Medicina în această parte a sistemului medical.
„Deficitul medicilor de fa­mi­lie este o provocare a unui sistem modern de să­nătate, în ciu­da faptului că factorii de decizie în domeniul să­nă­tății susțin în mod constant că medicina de familie este fundamentul unui sis­tem de sănătate eficient. În acest moment, esen­țial este să lucrăm îm­preună pentru a aborda pro­ble­mele structurale care reduc accesul po­pulației la ser­viciile de asistență primară. De aceea, îi încurajăm pe viitorii și tinerii medici să vadă ca pe o oportunitate medicina de familie”, a declarat Adrian David. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura