Tot mai mulţi hunedoreni, afectaţi de bolile de sezon

Cristina Ghenea

Nu doar virozele şi pneumoniile pun sănătatea în pericol oamenilor în sezonul rece, ci şi crizele alergice. Sute de hunedoreni au ajuns deja la spital, fiind afectaţi de variaţiile de temperatură. Săptămâna viitoare, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) va suplimenta dozele de vaccinuri antigripale.

„Alergiile se manifestă în toate anotimpurile. Toamna şi iarna, însă, dau naştere sau acutizează alergiile de tip respirator, respectiv rinitele alergice şi astmul bronşic. Manifestările acestora se pot confunda, deseori, cu cele ale virozelor respiratorii. De aceea, este important ca oamenii să se adreseze medicului, chiar şi dacă au doar câteva simptome uşoare“, a declarat Dumitra Ştefan, directorul DSP Hunedoara.

Până acum, nici un caz de gripă
Pe lângă sutele de hunedoreni care s-au ales, în ultimele săptămâni, cu alergii de toamnă, un număr mare de persoane au ajuns la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii. Peste 1.300 de cetăţeni din judeţ, majoritatea copii, s-au îmbolnăvit de viroze, iar alţi peste 500 au făcut pneumonie. În total, mai mult de 100 dintre aceste cazuri au necesitat spitalizare. „Săptămâna aceasta, 6.500 de doze de vaccin antigripal au fost împărţite medicilor de familie din judeţ. Săptămâna viitoare, numărul acestora va fi suplimentat de Ministerul Sănătăţii, cu până la 10.000 de doze. Acestea vor fi folosite pentru personalul medical din unităţile sanitare şi vor fi date medicilor de familie pentru persoanele încadrate în categoriile de risc“, a precizat Dumitra Ştefan. Aceasta a adăugat că până în prezent, în judeţul nostru nu s-a înregistrat nici un caz de gripă şi nici nu au existat persoane suspecte de această boală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.