Tot mai mulţi bolnavi de COVID-19 în judeţ. Prefectul atenţionează, spitalele aşteaptă, ministerul ne ţine în suspans

11 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Situaţia cu COVID-19 în judeţ nu este deloc bună. Dimpotrivă. Ieri au fost înregistrate alte 51 de persoane pozitive, iar spitalele nu mai pot prelua aceşti pacienţi. În aceste condiţii, nu este altă cale de urmat decât să se treacă la decizii mai dure.

În pericol de a fi carantinate
„În judeţul Hunedoara, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 51 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Potrivit datelor centralizate, la nivelul judeţului se constată o creştere a cazurilor şi în ultimele 14 zile iar, potrivit specialiştilor, răspândirea infecţiei este comunitară. În acest context, prefectul judeţului, Vasilică Potecă, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, solicită locuitorilor să respecte cu mai mare responsabilitate măsurile de prevenire a infecţiei. Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăştie, Deva, Haţeg şi Călan”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara. Prefectul Vasilică Potecă le-a transmis primarilor din judeţ să verifice pe plan local aplicarea măsurilor luate pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-COV2.
Mai grav, nouă localităţi din judeţ se află la limita de a fi carantinate. Prefectul Vasilică Potecă a solicitat primarilor din aceste unităţi administrativ teritoriale să convoace Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situaţie. Dacă numărul cazurilor active este mai mare de trei la 1.000 de locuitori se poate institui carantina dacă sunt constataţi şi alţi factori care pot duce la agravarea situaţiei.

Aşteaptă aprobarea de la minister
Tot prefectul a cerut ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva să devină unitate suport COVID. Managerul spitalului devean, Emil Stoica, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că vin tot mai mulţi bolnavi cu noul virus aici. „Nu-i putem trimite în alt spital din judeţ, că toate cele care preiau aceşti pacienţi sunt pline. Nu ne putem bate joc de bolnavi să-i trimitem în alte judeţe. De aceea, am cerut ca spitalul din Deva să fie suport COVID. Avem şi locuri la Terapie Intensivă pentru aceşti bolnavi”, a spus Stoica.
Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, a spus că a solicitat din 5 august 2020 Ministerului Sănătăţii să aprobe ca Spitalul General CF Simeria să devină unitate COVID, iar spitalul din Deva suport COVID.
„Avem 96 de paturi şi şase paturi la Terapie Intensivă. Am fost informaţi că vom deveni spital COVID. De aceea, am început deja exerciţiile de îmbrăcare-dezbrăcare echipamente. Paturile de la ATI nu le putem folosi pentru bolnavii COVID, deoarece încă nu avem staţia de oxigen şi aer comprimat. Din septembrie vom avea toate acestea, dar şi un medic pe ATI”, susţine Aurelian Bereholschi, managerul Spitalului General CF Simeria.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dobra: s-au finalizat măsurătorile pentru introducerea reţelei de gaz metan

Nu de mult timp, administraţia din Dobra a primit undă verde de la Transgaz SA pentru acordarea accesului la sistemul...

Sindicaliştii de la Termocentrala Mintia au informat SRI că vor să oprească lucrul

Dacă ne luăm după ameninţările sindicaliştilor de la Termocentrala Mintia, atunci există riscul ca funcţionarea acestui obiectiv strategic să se...

Cum am reuşit să ne luăm Retezatul înapoi

Judecătoria Haţeg a dat sentinţa în dosarul retrocedării a 12.000 de hectare de teren din Parcul Naţional Retezat către presupuşii...

Închide