Tot mai multe şcoli din judeţ intră pe scenariul roşu

Adriana Năstase

O parte din clasele de la 10 şcoli şi licee din judeţul Hunedoara îşi desfăşoară cursurile conform „scenariului roşu”, singura unitate de învăţământ în care toată activitatea are loc exclusiv online fiind Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din municipiul Hune­doara, unde au fost confirmate trei cazuri de Covid.
Scenariile privind activitatea din unităţile de învăţământ ale judeţului Hunedoara au fost adoptate ieri, printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Astfel, având în vedere apariţia a trei cazuri confirmate de infectare cu Covid în clase diferite ale Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara, cursurile se vor desfăşura online, în întreaga şcoală. În sistem online îşi vor desfăşura activitatea şi clasele din învăţământul preşcolar şi primar ale Şcolii gimnaziale „Avram Iancu” din Baia de Criş, clasele Şcolii primare din Boholt şi cele din satul Mintia ale Şcolii Gimnaziale din Veţel. În „scenariul roşu” se mai află o clasă a Şcolii primare din Mihăeşti, comuna Dobra, Şcoala primară şi grădiniţa din localitatea Nălaţ, ce aparţin de Liceul Teoretic „IC Brătianu” Haţeg, învăţământul liceal – cursuri de zi şi învăţământul profesional şi dual de la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” din Hunedoara.
După acelaşi scenariu vor studia elevii cla­selor I-III de la Şcoala Gimnazială din comuna Hărău, clasa „A doua şansă” – nivel primar şi secundar inferior de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni şi şase clase ale Şcolii Gimnaziale „I.D.Sîrbu” din Petrila.
Celelalte unităţi şcolare din judeţul Hunedoara îşi desfăşoară activitatea de învăţământ conform scenariilor „verde”- cu prezenţă în clasă sau „galben” – online şi prezenţă la cursuri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.