Tot mai multe şcoli din judeţ intră pe scenariul roşu

12 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

O parte din clasele de la 10 şcoli şi licee din judeţul Hunedoara îşi desfăşoară cursurile conform “scenariului roşu”, singura unitate de învăţământ în care toată activitatea are loc exclusiv online fiind Liceul Teoretic “Traian Lalescu” din municipiul Hune­doara, unde au fost confirmate trei cazuri de Covid.
Scenariile privind activitatea din unităţile de învăţământ ale judeţului Hunedoara au fost adoptate ieri, printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Astfel, având în vedere apariţia a trei cazuri confirmate de infectare cu Covid în clase diferite ale Liceului Teoretic “Traian Lalescu” din Hunedoara, cursurile se vor desfăşura online, în întreaga şcoală. În sistem online îşi vor desfăşura activitatea şi clasele din învăţământul preşcolar şi primar ale Şcolii gimnaziale “Avram Iancu” din Baia de Criş, clasele Şcolii primare din Boholt şi cele din satul Mintia ale Şcolii Gimnaziale din Veţel. În “scenariul roşu” se mai află o clasă a Şcolii primare din Mihăeşti, comuna Dobra, Şcoala primară şi grădiniţa din localitatea Nălaţ, ce aparţin de Liceul Teoretic “IC Brătianu” Haţeg, învăţământul liceal – cursuri de zi şi învăţământul profesional şi dual de la Liceul Tehnologic “Constantin Bursan” din Hunedoara.
După acelaşi scenariu vor studia elevii cla­selor I-III de la Şcoala Gimnazială din comuna Hărău, clasa “A doua şansă” – nivel primar şi secundar inferior de la Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Lupeni şi şase clase ale Şcolii Gimnaziale “I.D.Sîrbu” din Petrila.
Celelalte unităţi şcolare din judeţul Hunedoara îşi desfăşoară activitatea de învăţământ conform scenariilor “verde”- cu prezenţă în clasă sau “galben” – online şi prezenţă la cursuri.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Acţiunea Truck & Bus în judeţ

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fost oprite, pentru control, de poliţiştii rutieri. Activităţile...

Fotbal Liga a III-a. CSM Jiul Petroşani…pe val?

„Sunt mulţumit în general de evoluţia băieţilor, deşi se putea mai mult în acest joc”, a declarat antrenorul Toni Sedecaru...

Fotbal Liga a IV-a. Meciuri interesante şi în etapa a treia

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara s-a pregătit şi a reuşit chiar şi în această pe­rioadă de pandemie, când mişcarea sportivă...

Închide