Topul sportivilor hunedoreni aşteaptă până în 2016

11 MarincuCiprian Marinuţ

Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Hunedoara a colectat deja de la cluburile din judeţ datele necesare întocmirii clasamentului celor mai buni sportivi hunedoreni pe anul 2015, însă topurile şi premiile vor veni doar la anul. Întârzierea este provocată de imposibilitatea efectuării verificărilor din cauza lipsei de actualizare a site-ului oficial al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Cluburi disciplinate, minister cu „întârzieri”
Cluburile din judeţ au răspuns pozitiv solicitării Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Hunedoara de a furniza informaţiile necesare întocmirii clasamentului celor mai buni sportivi hunedoreni pe anul 2015. Disciplinate şi mândre de performanţele lor, structurile sportive din judeţ s-au conformat şi au furnizat datele solicitate până în data de 15 decembrie. „Datele solicitate trebuie trimise pe suport de hârtie, sub semnătura şi răspunderea conducătorului structurii sportive şi pe e-mail pentru verificare. Se vor trece doar sportivii care au obţinut locurile I-III la Campionatele Naţionale şi/sau Cupa României şi locurile I-VI la competiţiile internaţionale oficiale”, a anunţat DJTS pe site-ul oficial, iar cluburile au executat întocmai ceea ce li s-a cerut. „Am colectat datele de la cluburi şi lucrăm la întocmirea topurilor”, a afirmat, ieri, Lorincz Szell, directorul DJTS Hunedoara. Din păcate, disciplina cluburilor şi bunele intenţii ale DJTS Hunedoara sunt insuficiente pentru finalizarea clasamentelor celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2015. DJTS evită să dea publicităţii topurile până la momentul verificării rezultatelor raportate de cluburi, iar această procedură se derulează cu viteza melcului. „Nu vom face publice topurile nici săptămâna aceasta şi nici cea următoare, deşi vom lucra până în data de 31 de decembrie. Actualizarea datelor referitoare la performanţele din acest an pe site-ul oficial al MTS nu este la zi, astfel că nu putem realiza toate verificările necesare”, a precizat Lorincz Szell, directorul DJTS Hunedoara. În aceste condiţii, topurile laureaţilor sportului hunedorean în anul 2015 vor fi anunţate la începutul anului 2016. Şi festivitatea de premiere a performerilor va avea loc tot în luna ianuarie 2016, însă data nu a fost încă stabilită. „Trebuie să discutăm cu sportivii, pentru a vedea când le permite programul de pregătire participarea la festivitate”, a spus Szell.

Cine candidează la trofee
Din informaţiile publicate în cursul anului de MESAGERUL HUNEDOREAN, principalii favoriţi la titlul de sportivul anului la discipline olimpice sunt atleta Florentina Marincu (foto), boxerul Cosmin Gîrleanu şi gimnasta Andreea Munteanu. Florentina Marincu a cucerit medalia de bronz în proba de săritura în lungime la Campionatul European în sală pentru seniori, precum şi titlul european în aceeaşi probă şi medalia de bronz la triplusalt, dar la nivel de juniori şi în aer liber la Eskilstuna (Suedia). Boxerul Cosmin Gîrleanu a reuşit să obţină un titlu mondial şi o medalie europeană de argint, la nivel de juniori. Andreea Munteanu, de la CNS Cetate Deva, a obţinut medalia de aur la bârnă, în cadrul Campionatelor Europene de la Montpellier (Franţa). La discipline neolimpice, favorită este Ana Maria Gherghel de la Comexim R Lupeni, multiplă campioană europeană şi mondială la fotbal-tenis.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.