Actualitate

Top obiective turistice din Brașov

Conform unui studiu realizat în anul 2021, Brașovul era cel mai vizitat județ din România. Acest lucru se întâmplă, cel mai probabil, și în prezent, acest județ atrăgând un număr mare de turiști atât din țară cât și din străinătate.

Poți să vizitezi Brașovul atât în timpul sezonului rece cât și în restul anului deoarece, indiferent de momentul ales pentru a descoperi această destinație de vacanță, mereu vei găsi o mulțime de obiective turistice care te vor convinge că ai făcut alegerea potrivită.

Obiective turistice din Brașov

Fiind unul dintre cele mai vizitate județe ale României, am decis ca în rândurile următoare să îți prezentăm cele mai importante obiective turistice din Brașov.

Drept urmare, dacă îți propui să ajungi pe aceste meleaguri în viitorul apropiat, trebuie să ai în vedere și obiectivele turistice pe care noi ți le prezentăm în rândurile următoare:

Biserica Neagră

Să începem cu unul dintre cele mai impunătoare obiective turistice pe care îl poți vizita în Brașov: Biserica Neagră.

Multe sunt vocile care spun despre această biserică faptul că este o emblemă pentru acest oraș iar noi suntem de acord. Altfel, nu degeaba este unul dintre cele mai vizitate obiective ale orașului.

Arhitectura gotică a Bisericii Negre este impresionantă, iar numele său este dat de un incendiu produs în Brașovul anilor 1689, în urma căruia a ars și biserica.

Cu toate acestea, din fericire Biserica Neagră, construită între anii 1384 – 1477, a fost refăcută iar astfel găzduiește diverse recitaluri la orgă la care trebuie să participi și tu!

Piața Sfatului

Dacă tot ajungi să vizitezi Biserica Neagră, ar fi păcat să nu dai o fugă și până în Piața Sfatului, mai ales dat fiind faptul că se află la doar câțiva pași.

Vorbim despre un obiectiv turistic ce poate fi considerat inima Brașovului, fiind locul unde localnicii se adună încă din cele mai vechi timpuri fie pentru a participa la diferite târguri, fie doar pentru a socializa.

În cazul în care vei vizita Piața Sfatului din Brașov în timpul iernii, vei putea găsi aici celebrul târg de Crăciun. Iar dacă vei ajunge în acest loc în orice alt sezon, atunci sigur te vei opri să faci o mulțime de fotografii, clădirile de aici fiind superbe!

Strada Sforii

Întreabă orice brașovean ce obiective turistice îți recomandă iar Strada Sforii va fi una dintre recomandările pe care le vei primi de la majoritatea localnicilor. Asta deoarece este o stradă specială prin dimensiunile sale!

Lungimea de doar 80 de metri nu o face cu nimic specială, însă lățimea de doar 1.2 metri în anumite locuri îi oferă personalitate, așa că o mulțime de turiști aleg să o descopere.

Poți face multe poze interesante aici și trebuie să știi că este una dintre cele mai înguste străzi din Europa. Interesant este că aceasta a fost concepută pentru a oferi acces pompierilor care erau nevoiți să intervină în zonă. Cine s-ar fi gândit că această stradă îngustă va ajunge un obiectiv turistic atât de important în Brașov

Platforma de Belvedere Tampa

Este plăcut să explorezi fiecare obiectiv turistic al orașului, însă trebuie să te bucuri de priveliștea orașului admirându-l de la înălțime. Platforma de Belvedere Tampa reprezintă cel mai bun loc de unde poți face asta.

Aici vei găsi literele care formează cuvântul Brașov și vei putea admira Brașovul de la o înălțime de 900 de metri fie urcând într-o drumeție care să te păstreze în formă, fie cu telecabina.

Parcul Nicolae Titulescu

După o drumeție care te duce până pe platforma de la Tampa, vei simți nevoia să te odihnești puțin. Îți recomandăm să faci asta în Parcul Nicolae Titulescu. Aici vei avea parte de toată liniștea necesară pentru a-ți trage sufletul și pentru a te relaxa.

Fiind un parc situat în centrul Brașovului, mai apoi vei avea ocazia de a porni către alte obiective turistice importante pe care ți le propunem în rândurile următoare.

Grădina Zoologică

Trebuie să știi că în Brașov există chiar și o grădină zoologică pe care o poți vizita. Ea există de mult timp, fiind deschisă în anul 1960 iar astăzi fiind o atracție turistică importantă a acestui oraș.

Vei putea admira aici o mulțime de animale interesante, de la diferite specii de lei, tigri, jaguari sau chiar cobre. Dacă îți plac animalele, atunci trebuie să vizitezi această grădină zoologică.

Casa Negustorilor

Iubești să vizitezi clădiri cu arhitectură interesantă? Casa Negustorilor, sau Casa Hirscher, te va impresiona cu arhitectura sa deosebită precum și cu dimensiunile sale deloc ușor de ignorat.

Cetatea Brașovului

Un alt obiectiv turistic obligatoriu de vizitat este și Cetatea Brașovului. Aici vei avea parte nu doar de istorie ci și de natură, așa că merită să descoperi de aproape o parte din istoria acestui oraș care a devenit atât de important pentru turismul țării noastre în prezent.

Poarta Ecaterinei

Poarta Ecaterinei era în trecut intrarea într-o cetate, având și astăzi patru turnulețe. Nu acestea te vor surprinde, ci mai ales arhitectura acestei porți. A fost construită în anul 1559, așa că sigur are multe de spus. Chiar dacă a fost renovată de-a lungul timpului, aceasta și-a păstrat, într-o mare măsură, aspectul original, așa că merită să ajungi și aici.

Muzeul de istorie din Brașov

Dacă iubești istoria, atunci primul obiectiv turistic pe care îl vei vizita în acest oraș este chiar muzeul de istorie. Acesta se află în Piața Sfatului, pe care ți-am recomandat-o anterior, așa că  merită să incluzi și muzeul de istorie pe traseul tău.

Acest muzeu găzduiește o mulțime de obiecte istorice iar vizitându-l vei cunoaște istoria orașului și vei afla lucruri interesante dar și informații care îți vor îmbogăți cunoștințele generale.

Acestea au fost câteva dintre cele mai importante destinații turistice pe care trebuie să le vizitezi și tu în Brașov.

Nu sunt toate, așa că dacă vrei să primești și alte recomandări, atunci pe site-ul BrasovTrip găsești toate obiectivele turistice importante din Brașov și împrejurimi. Îți recomandăm să consulți și aceste recomandări.

Sigur vei descoperi multe obiective turistice importante pe care le vei vizita cu mult entuziasm și curiozitate.