Toate şcolile din Deva, autorizate sanitar

9 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Toate unităţile de învăţământ din municipiul Deva sunt autorizate din punct de vedere sanitar, în perspectiva începerii noului an şcolar, la ultimele trei şcoli, lucrările de igienizare urmând să se încheie în această săptămână.
„Primăria Deva a investit 1,4 milioane de lei pentru lucrări de igienizare şi reparaţii în grădiniţele, şcolile şi liceele din oraş. Dorim ca începerea noului an şcolar să fie o zi festivă în unităţile de învăţământ ale municipiului”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, viceprimarul Marcel Morar. Acesta a arătat că programul de reabilitare a unităţilor de învăţământ include, pe lângă reparaţii şi igienizări, şi refacerea zonelor verzi din perimetrul şi vecinătatea şcolilor. Pe de altă parte, Primăria Deva se află în procedurile de achiziţie publică, în vederea desemnării firmelor care vor implementa două programe de reabilitare termică a Colegiului Naţional „Decebal“ şi Liceului Pedagogic „Sabin Drăgoi“. Lucrările, în valoare totală de 5,5 milioane lei, sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile, obţinute de Primăria Deva, care cofinanţează proiectele cu 2 la sută din costuri. „Programul de reabilitare nu va afecta procesul de învăţământ. Primăria este dispusă să sprijine şi alte şcoli în redactarea proiectelor pentru acest gen de lucrări”, a menţionat Marcel Morar.
Viceprimarul municipiului Deva a estimat că lucrările de reabilitare a Colegiului Naţional „Decebal“, în valoare de trei milioane de lei, vor începe în luna octombrie. În cazul Liceului Pedagogic, lucrările vor începe în primăvara anului viitor, finanţarea nerambursabilă fiind de 2,5 milioane lei. (AGERPRES)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Amabilitate Romtelecom

Recunosc că încep acest editorial nervos. Poate voi fi şi subiectiv, dar ceea ce vă voi relata este absolut exact....

Făceau naveta pentru a fura băutură

Cinci tineri, dintre care doi minori, au făcut un adevărat hobby din a fura sticle de băuturi alcoolice de pe...

Investigatorul sub acoperire n-a mai ajuns la proces

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, ar fi trebuit să fie audiat cel mai important martor într-un dosar de trafic de droguri,...

Închide