FlashSport

Ţintesc eventul şi strãlucirea în Europa

 

01 cip - craiova

Ciprian Marinuţ

Campioana României, FC CIP Deva, şi-a propus şi câştigarea finalei Cupei României, pe care o va juca, mâine, la Braşov, cu City’us II Tg. Mureş. Mai mult, oficialii deveni au pregătit deja o strategie de transferuri pentru rezultate de top în UEFA Futsal Cup. 

  Accidentările, coşmarul campionilor
Evident, superioară valoric, tactic şi ca experienţă tuturor adversarelor din competiţia internă, FC CIP a avut momente de cumpănă în sezonul 2008-2009, doar atunci când s-a confruntat cu probleme de lot, din cauza accidentărilor sau suspendărilor. Flagelul subţirimii numerice a lotului s-a manifestat cel mai evident  în meciurile doi şi trei ale finalei cu Concordia Chiajna, când jucătorii valizi ai FC CIP au strâns din dinţi pentru a câştiga titlul de campioni. Situaţia s-ar putea repeta, în sensul unui meci dificil, şi în finala Cupei României, programată mâine, de la ora 20.00, la Braşov. În mod normal, CIP ar trebui să câştige lejer în faţa celor de la City’us II Tg. Mureş, însă în contextul problemelor medicale a trei jucători din totalul de nouă, misiunea devenilor se complică. „Şotârcă are probleme la picor, Al-Ioani e tot cu umărul dislocat, iar Matei acuză stări suspecte de ameţeală. Fără ei nu va fi uşor, însă vrem să câştigăm şi Cupa României”, a spus George Mara, preşedintele executiv al FC CIP.

Transferuri de transferuri
Pentru a nu mai repeta greşelile din acest sezon, oficialii FC CIP au gândit deja o campanie de achiziţii, prin care să completeze numeric şi valoric lotul FC CIP, cu obiectivul principal de a avea un parcurs cât mai lung în UEFA Futsal Cup. Principala lovitură va fi totuşi la nivelul băncii tehnice, acolo unde FC CIP speră să-l aducă pe spaniolul Sito Rivera, noul antrenor al echipei naţionale a României. „Suntem în discuţii avansate cu trei jucători din naţionala Ungariei care au activat la ACS Odorheiu Secuiesc şi care şi-au afirmat intenţia de a juca la Deva. Este vorba de portarul Zoltan Balasz şi jucătorii de câmp Tamas Lodi şi Ferencz Gyurcsanyi. În plus, am purtat tratative şi pentru achiziţionarea celor doi internaţionali de tineret de la Quasar Deva, Cristian Macingo jr. şi Lucian Popescu. În proporţie de 90 la sută, Sito Rivera, noul antrenor al naţionalei, va fi şi noul director tehnic al FC CIP şi va  face echipă cu Karoly Gaşpari”, a afirmat George Mara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura