Ţigări de contrabandă, vândute la colţ de stradă

Carmen Cosman

Doi tineri din Valea Jiului au fost prinşi de poliţişti cu ţigări de contrabandă. Marfa a fost confiscată, iar cei doi s-au ales cu sancţiuni usturătoare.

Claudiu B, de 23 de ani, din Lupeni, a fost prins de poliţiştii din Uricani în urma unei razii. Tânărul încerca să vândă 10 pachete de ţigări cu timbrul Republicii Moldova, fără să deţină documente de provenienţă. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ţigările au fost confiscate şi puse la dispoziţia Judecătoriei Petroşani.
De asemenea, poliţişti din cadrul Birourilor de Investigaţii Criminale  şi Investigare a Fraudelor Petroşani l-au depistat pe o stradă din cartierul Aeroport pe Cristian P., de 28 de ani, din Petroşani, care avea asupra lui o geantă burduşită cu 150 de pachete de ţigări fabricate în Republica Moldova. Marfa, în valoare de 1.650 lei, era destinată comercializării.
„Toate ţigările au fost confiscate, în vederea continuării cercetărilor, tot cu această ocazie fiind ridicată şi suma de 116 lei, găsită asupra bărbatului, ce provenea din comercializarea de ţigări fără timbru fiscal legal. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, acesta fiind cercetat în stare de libertate”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

3 comentarii la „Ţigări de contrabandă, vândute la colţ de stradă

 • 9 martie 2011 la 8:19
  Permalink

  Domnilor cauza TIRURILE nu plevusca.
  De 10 ori mai multe se vand in fiecare „punct de lucru ” din Deva HUnedoara Hateg Petrosani sub ochii (dezinteresati ?) ai politistilor platiti de noi . :))))
  Domnul prefect mai umblati si pe picioare printre oameni !

 • 9 martie 2011 la 10:13
  Permalink

  Buna.Dar tot scrieti de tigar veniti la Lupeni sa va luati tigari la contrabanda dela Demeter el nare nici o jena nul cauta nimeni ca vinde tigari si un copil stie unde este demetersi cumpara tigari el na lucrat o viata numa de de tigari sa ocupat

 • 9 martie 2011 la 12:10
  Permalink

  Evaziunea fiscală din domeniul comercializării produselor din tutun se spune ca se ridică la un miliard de euro pe an ,bani care ar trebui sa ajunga la sanatate ,invatamant ………..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare