EvenimentFlash

Ţigări „aprinse” cu focuri de armă

Livia Botici

Doi bărbaţi din comuna Crişcior au fost urmăriţi ca în filme de poliţiştii hunedoreni, după ce s-a descoperit că ei transportau în maşină mii de pachete de ţigări de contrabandă. Doar focurile de armă i-au oprit pe evazionişti din încercarea lor de a scăpa de cătuşele reci.

Ţigări sârbeşti

Sâmbătă seara, în timp ce se aflau la o acţiune în trafic, pe raza satului Şesuri, din comuna Crişcior, oamenii legii au oprit o autoutilitară suspectă, în care se aflau doi bărbaţi. La volanul maşinii se afla Romulus Rusu, de 60 de ani, iar pe bancheta din dreapta stătea Octavian Ungureanu, de 44 de ani, care era şi proprietarul autoutilitarei, ambii fiind din comuna Crişcior. După o scurtă verificare a maşinii, oamenii legii au descoperit că suspiciunile lor au fost întemeiate, deoarece bărbaţii depozitaseră, într-un perete dublu al dubiţei, peste 12.000 de pachete de ţigări, de provenienţă sârbească, a căror valoare depăşeşte 40.000 de lei.

Nu au vrut la secţie

Potrivit celor declarate de oamenii legii, în momentul în care aceştia le-au cerut celor doi să coboare din maşină pentru a-i duce la secţie, proprietarul autoutilitarei, Octavian Ungureanu, s-a opus, iar celălalt individ a demarat în trombă spre satul Hărţăgani, încercând să-şi piardă urmele. Cu toate că erau deja urmăriţi de mai bine de trei kilometri, şi deşi au fost somaţi verbal să oprească, eii şi-au continuat drumul, motiv pentru care, unul dintre agenţii de poliţie a deschis focul de armă, trăgând două cartuşe în plan vertical. Speriat, şoferul a încetinit viteza maşinii, abia atunci, poliţiştii reuşind să le blocheze trecerea şi, mai apoi, să-i încătuşeze. În torpedoul autoutilitarei a fost găsită suma de 18.000 de lei şi aproape 800 de euro. Banii au fost confiscaţi, urmând să se stabilească dacă ei provin din traficul de ţigări de contrabandă. Cei doi brădeni s-au ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală şi contrabandă şi riscă să stea după gratii mult timp de acum înainte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura