Teste rapide pentru sportivii din România

7 aprilie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a anunţat că testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite de sportivi în competiţiile interne, lucru care va permite reluarea concursurilor de amatori ca urmare a cheltuielilor scăzute.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voi­culescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecţia de antigen pentru sportivi. „Această modificare de re­gle­men­tare atât de aşteptată va face acti­vitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, şi va uşura presiunea financiară care genera constrângeri şi di­ficultăţi în lumea sportului”, se mai arată în comunciatul ministerului de resort. Până în prezent, competiţiile de pe plan intern se puteau desfăşura doar cu obli­gativitatea folosirii testelor PCR. Cheltu­ie­lile mari pe care le implică testele PCR au împiedicat astfel unele cluburi şi federaţii să organizeze competiţii de amatori sau juniori.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani Pentru că, prin măsurile pe care le-a luat, a reuşit să scoată municipiul pe...

Bulina neagră

Geanina Mihoc, condamnată pentru furt Pentru că, alături de alte persoane, a fost condamnată la 2 ani şi şapte luni...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un lider sindical care nu a făcut nimic pentru oa­menii săi timp de câţiva ani, s-a...

Închide