Teste rapide pentru sportivii din România

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a anunţat că testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite de sportivi în competiţiile interne, lucru care va permite reluarea concursurilor de amatori ca urmare a cheltuielilor scăzute.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voi­culescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecţia de antigen pentru sportivi. „Această modificare de re­gle­men­tare atât de aşteptată va face acti­vitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, şi va uşura presiunea financiară care genera constrângeri şi di­ficultăţi în lumea sportului”, se mai arată în comunciatul ministerului de resort. Până în prezent, competiţiile de pe plan intern se puteau desfăşura doar cu obli­gativitatea folosirii testelor PCR. Cheltu­ie­lile mari pe care le implică testele PCR au împiedicat astfel unele cluburi şi federaţii să organizeze competiţii de amatori sau juniori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani Pentru că, prin măsurile pe care le-a luat, a reuşit să scoată municipiul pe

Bulina neagră

Geanina Mihoc, condamnată pentru furt Pentru că, alături de alte persoane, a fost condamnată la 2 ani şi şapte luni

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un lider sindical care nu a făcut nimic pentru oa­menii săi timp de câţiva ani, s-a

Închide