Termocentrala Mintia trebuie să revină Primăriei Deva, nu GSP Power. Cer actualei Puteri să nu facă aceleași greșeli ca la Bruxelles

Ce să vezi? Comisia Europeană mi-a dat dreptate și a decis scoaterea din PNRR a proiectului în valoare de 600 milioane de Euro servit de ministrul Energiei com­pa­niei GSP Power. Pentru încercarea de a-i exclude pe investitorii din energie onești din­tr-o competiție pentru fonduri euro­pe­ne care ar trebui să fie deschisă și corectă, Virgil Popescu ar trebui să își dea demisia.
În acest context, procesul de vânzare a activelor Termocentralei Mintia către GSP Power trebuie să fie stopat, urmând ca ter­mocentrala să revină Primăriei Deva și să fie retehnologizată pe fonduri europene. Nu poți să închizi Mintia pentru a transfera activele termocentralei, pe sub masă, într-un proces lipsit de transparență, aceleiași GSP Power. Cer actualei Puteri să nu facă ace­leași greșeli ca la Bruxelles! Termo­cen­trala care asigura termia în Deva trebuie să revină administrației publice locale. Cu 600 de milioane de Euro, banii europeni pe care Virgil Popescu ar fi vrut să îi verse direct în buzunarele GSP Power, am putea avea la Deva cea mai performantă și mai ecologică termocentrală din Ardeal. Sigur ne-ar rămâne bani să schimbăm și rețeaua de ter­moficare din oraș.

Deputat AUR Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.