Termocentrala Mintia stă ca pe un butoi de pulbere, iar şefii sunt în campanie electorală

8 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Ce se întâmplă cu Termocentrala Mintia? Oa­menii protestează de două zile, deoarece nu şi-au primit tichetele de masă, banii pentru transport, iar căr­bu­nele nu mai vine de câteva zile din Valea Jiului.

Administratorul special, în campanie
Ieri, marţi, aproximativ 200 de salariaţi de la termocentrală au protestat, susţinând că din luna martie nu şi-au primit tichetele de masă, dar nici ajutoarele de încălzire. De două zile, ter­mo­cen­trala este oprită din lipsa cărbunelui necesar pro­ducerii energiei termice şi electrice. În tot acest timp, membri ai Guvernului PNL s-au aflat în ju­de­ţul Hunedoara, dar nu pentru a rezolva pro­ble­mele energeticienilor, ci în campanie electorală. Administratorul special de la CEH, Cristian Roşu, candidatul PNL la Primăria Lupeni, a participat ieri la conferinţa de presă susţinută în Valea Jiului de vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fon­durilor Europene, Marcel Boloş şi conducerera PNL Hunedoara, dar nu a mers printre protes­ta­tarii de la Termocentrala Mintia.

“Instalaţiile, lăsate nesupravegheate”
Liderul sindical Cristian Iştoc a scris, ieri pe pa­gina sa de Facebook: “conducerea termocentra­lei Mintia a plecat acasă. Instalaţiile au fost lă­sate fără supraveghere”. Tot Iştoc a menţionat că vice­premierul Raluca Turcan a “refuzat ieri să vină la Mintia să stea de vorbă cu salariaţii termo­cen­tralei”. Liderul sindical a arătat că, de la declan­şarea protestului, nici un reprezentant al auto­rităţilor nu a luat legătura cu oamenii pentru a le fi prezentate problemele cu care se confruntă sa­lariaţii.
Protestatarii solicită guvernului un program de funcţionare a termocentralei, prin reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH), care să asigure securitatea energetică a României în ves­tul ţării, respectiv siguranţa locurilor de muncă.

Datorii de un miliard de euro
Întrebat de situaţia de la Mintia, deputatul Lucian Heiuş, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, a declarat, ieri, în conferinţa de presă: “Pri­măria Deva analizează preluarea termocen­tra­lei pentru asigurarea agentului termic la blo­curile din municipiu racordate la reţeaua de ter­moficare centralizată. Aceste mişcări sindicale au iz politic, o spun direct. Liderul sindical Iştoc a fost la Bucureşti, a discutat, alături de alţi colegi cu ministrul de resort, iar acum, face grevă. Este clar o acţiune politică a domnului Iştoc. Com­plexul Energetic Hunedoara se îndreaptă cu paşi rapizi spre faliment, a acumulat datorii de un miliard de euro. Media salariilor la Termocentrala Mintia este de 4.000 de lei/net pe salariat”, a de­clarat liderul liberalilor hunedoreni.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Adrian Gîţ , cioban din localitatea Uroi Pentru că de mai mulţi ani, câinii lui Ciobăneşti turceşti, rasa Kangal, fac...

Strategia de dezvoltare a Văii Jiului trebuie finalizată până în noiembrie

Fondurile consistente destinate regiunilor car­bo­nifere ar putea fi pierdute de judeţul Hunedoara, de regiunea Valea Jiului mai exact, dacă strategia...

Bulina albă

Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara Pentru că dovedeşte responsabilitate maximă, implicându-se permanent, în calitate de prefect şi preşedinte al Comitetului...

Închide