Termocentrala Mintia riscã sã fie închisã

Sorina Popa

Fostul prefect de Hunedoara, Cristian Vladu, care în prezent deţine funcţia de director general adjunct al Termocentralei Mintia, are de trecut un hop foarte mare. Este vorba de realizarea condiţiilor de protecţia mediului, investiţie care trebuie finalizată până la sfârşitul acestui an.

Sunt necesare investiţii pentru mediu

Concret, Termocentrala Mintia trebuie să construiască un nou depozit pentru cenuşa şi zgura rezultată, dar şi să achiziţioneze instalaţii pentru desulfurare, pentru scăderea gazelor cu azot şi a cenuşii zburătoare. Toate acestea sunt necesare, pentru ca termocentrala să mai poată funcţiona şi din 2011 încolo. Asta, pentru că în anul 2004 a fost semnat un acord între Ministerul Economiei şi Uniunea Europeană, prin care Termocentrala Mintia se angaja că va realiza toate lucrările necesare protejării mediului şi ajungerii la standarde europene de funcţionare.

Însă, Cristian Vladu, cel care conduce în prezent firma, deoarece directorul general, Costel Alic, este tot în concediu medical, în loc să se ocupe de ducerea la bun sfârşit a investiţiilor de mediu, are alte ocupaţii. Astfel, el a reuşit până acum să schimbe din funcţii toţi şefii de birou şi de servicii de la Termocentrala Mintia, înlocuindu-i, bineînţeles, cu oamenii din anturajul său. Profitând de faptul că are atribuţii de director general, Cristian Vladu a încercat să-i înlocuiască şi pe unii dintre directorii de la termocentrală, specialişti recunoscuţi în energetică şi care lucrează în societate de ani buni.

Anunţaţi în decembrie 2009

Oricum, dacă investiţiile de mediu nu vor fi finalizate în câteva luni, Cristian Vladu va rămâne în istorie, ca fiind cel care a pus lacătul pe Termocentrala Mintia. Surse din cadrul Agenţiei Regionale de Mediu Timişoara susţin că în decembrie 2009, specialişti de la termocentrală au fost anunţaţi că firma va fi închisă, dacă nu se realizează investiţiile prevăzute pentru protecţia mediului. În prezent, la SC Electrocentrale Deva-Termocentrala Mintia lucrează aproximativ 2.000 de salariaţi. Fostul prefect Cristian Vladu a fost numit la începutul acestui an în funcţia de director general adjunct la Electrocentrale Deva. De aici, vor fi disponibilizaţi, până la 15 aprilie, 300 de salariaţi.

8 comentarii la „Termocentrala Mintia riscã sã fie închisã

 • 16 martie 2010 la 3:02
  Permalink

  Parere mea este ca acest Vladu este pus de mari PD-L-isti de la centru (Videanu si Berceanu)ca sa inchida Termocentrala Mintia.

 • 16 martie 2010 la 10:11
  Permalink

  asa cum a facut peste tot….schimba si distruge totul in jurul lui ….vai de noi daca a ajus unu ca el director…

 • 16 martie 2010 la 11:08
  Permalink

  va mai mira ceva in tara asta??? vai si-amar de noi :((

 • 16 martie 2010 la 18:55
  Permalink

  Foarte bun. Pe unde trece betivul asta retardat vad ca se alege praful. Sper sa o puna si pe ma-sa directoare la Mintia si sa faca productie cu ea si daca se inchide mustaria sa-si scoata neamurile la produs pe DN7.

 • 16 martie 2010 la 19:12
  Permalink

  daca in 2004, cum spune stimata jurnalista, s-a semnat acordul intre Ministerul Economiei si UE, de ce specialistii in energetica care lucreaza in societate de ani, buni, cum spune tot stimata jurnalista, au stat cu mainile in san pana cand a venit Vladu asta? ceva nu se leaga…ce a facut PNL-ul, in plina dezvoltare economica, pentru investitiile pe parte de mediu? de ce in 2010, cand a venit Vladu….nimic nu era facut? nu s-au gandit la 2000 de oameni care ajung pe drumuri?
  Si cu investitiile pana la sfarsitului anului asta…pai, Sorino, mai studiaza, mai intreaba specialistii aia…nu minti un oras intreg cu articolele tale.

 • 18 martie 2010 la 18:55
  Permalink

  Da Basescu, razboinicu luminii, ce a facut in acest timp? Doar a fost presedinte. Hai, Dorule, toti din politica sunt niste hoti, am inceput sa ne dam seama.

 • 21 martie 2010 la 19:29
  Permalink

  buna orientare Vladule,nu mai sunt gari de zugravit si sina de vandut?….

 • 22 martie 2010 la 23:01
  Permalink

  ANUNT INTRE NOI DEVASTATORII

  REFACEM legaturile cu cumparatorii de fier vechi ai liniei ferate DEVA-BRAD…..in scurt timp incepem operatiunea „TERMOCENTRALA MINTIA” ….. e a NOASTRA BAIETI,URAAAAAAAAAAAAAAAAA

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.