Termocentrala Mintia primeşte o gură de oxigen de la Primăria Deva

28 noiembrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Primăria Deva va achita, în avans, Termocentralei Mintia, subvenţia pentru energia termică livrată în sistemul centralizat din municipiu pentru întreaga perioadă de iarnă. Decizia a fost luată de primarul Florin Oancea, astfel încât compania să poată fi ajutată cu fondurile necesare pentru achiziţia de cărbune.

„Ştim foarte bine că au mari probleme financiare. De la 1 ianuarie, două mine din Valea Jiului se vor închide. Au probleme cu stocurile de cărbune (Termocentrala Mintia – n.r.) şi, pentru că am avut mai multe discuţii şi întâlniri de lucru cu prefectul judeţului şi cu reprezentanţii CEH, am hotărât să venim, în măsura posibilităţilor locale, în sprijinul Mintiei“, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Florin Oancea.
Valoarea subvenţiei calculată pentru intervalul noiembrie 2018-martie 2019 se ridică la 1,2 milioane lei, iar banii vor proveni dintr-un împrumut pe care Primăria Deva l-a contractat cu aprobarea Ministerului Finanţelor Publice. Perioada de restituire a sumei împrumutate va fi de trei ani de zile.
Banii vor fi viraţi în contul termocentralei în luna decembrie, pentru toate cele cinci luni apreciate ca făcând parte din anotimpul rece.
În prezent, circa 5.000 de apartamente din municipiul Deva, dintr-un total de 21.000 de locuinţe, sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. (A.Năstase)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Curajosi spune:

    Afacerea asta pare a avea iz de penal. Sa nu se mire daca peste cativa ani le va bate cineva la usa.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 29.11.2018

Aurel Stănescu, recidivist din municipiul Vulcan Pentru că de la furt a ajuns să fie acuzat de o infracţiune gravă,...

Bulina albă, 29.11.2018

Imre Szuhanek, custode la Peştera Bolii Pentru că a reuşit să atragă sute de şcolari în vizită la monumentul natural...

Gura lumii, 29.11.2018

Bani din alte surse, cât mai mulţi şi cât mai repede. Aceasta pare să fie noua deviză a angajaţilor unei...

Închide